Remzi Akbaş'ın "Kimse vazgeçilmez değildir!" başlıklı köşe yazısı
AK Parti'nin iktidara geldiği ilk dönemin yerel seçimleri 28 Mart 2004 tarihinde yapılmıştı.
18 Nisan 1999'da erken genel seçimler ile birlikte düzenlenen yerel seçimlerde Karasu Belediye Başkanlığı seçimlerini Fazilet Partisi ile kazandıktan sonra Ak Parti'ye geçen Ahmet Genç ile Genç Parti adayı Mehmet İspiroğlu arasında 28 Mart 2004 seçimlerinde müthiş bir yarış olmuştu.
O dönem AK Parti'nin adayı Ahmet Genç 4 bin 468 oy (yüzde 39,18) alarak yarışın galibi olmuşken, Genç Parti adayı Mehmet İspiroğlu 3 bin 904 oy (yüzde 34,24) alarak 564 farkla ikinci olmuştu.
Diğer bir aday Bekir Sarıoğlu da Doğru Yol Partisi (DYP) ile bin 742 oyla (yüzde 15,28) 3.sırayı almıştı.
2009 yılı yerel seçimler geldiğinde yine Ak Parti'nin (Van munit) rüzgarı devam ediyordu. Buna rağmen, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP'nin Karasu adayı olarak seçime giren ve bir önceki seçimde Ahmet Genç'e karşı Genç Parti kimliği altında az farkla kaybeden Mehmet İspiroğlu bu sefer kazanarak bir sürpriz yapmıştı.
MHP'nin, 16 ilçesi bulunan Sakarya'da Pamukova ile birlikte aldığı ikinci ilçe Karasu olmuştu.
İspiroğlu, görev süresinin son yılında AK Parti'ye geçerek 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde MHP ile seçime giren en yakın rakibi Recep Ali Küçük'e karşı farklı kazanmıştı.
Ne var ki; 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti onu aday göstermemiş kendisinin de İlçe Başkanı olan İshak Sarı aday gösterilince o da Büyük Birlik Partisi'nden seçime katılmıştı.
Sarı seçimi kazanırken, CHP'nin adayı Kerem Erksoy ikinci olmuş, İspiroğlu ancak üçüncü sırada yer almıştı.
Şimdi yukarıdaki bilgileri neden verdiğime gelince:
Şu sıralar AK Parti adayı İshak Sarı ve yanındakiler "Eğer biz kazanmazsak Karasu'ya ve mahallelere yatırım alınamaz" şeklinde dolaylı dolaysız tehdit duyumları alınıyor.
Eğer böyleyse; o zaman sormak lazım:
2007 yılında Denizköy ile Camitepe Mahallesi sınırları içerisinde kalan bin 700 dönümlük arazide Kibar Holding tarafından 5 yıl içinde yapılması kararlaştırılan "ASSAN ALÜMİNYUM" fabrikası nerede?
Yine aynı dönemde Liman tarafındaki lokasyonda faaliyet sürdürürken apar topar tesisi söküp giden Gündoğdu Şirketler Grubu'na ait "TERSANE" nerede?
2017 yılında açılan Liman Tesisi ile birlikte eş zamanlı tamamlanacağı belirtilen "DEMİRYOLU PROJESİ" Hattı nerede?
Gazi Metal Fabrikası'nın başını çektiği Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde 6 firma başvuru yaparak faaliyet gösterecekti. Nedense sadece GAZİ METAL, TAN KAUÇUK ve TAKIMSAŞ fabrikaları kurulurken diğerleri nerede?
Ve son olarak;
Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 13 Ocak 2019 tarihinde temeli atılan "BMC SAVUNMA SANAYİ" Tesisi nerede?
Bu yatırımlar bir yana geçen seçim dönemi öncesi halkın önüne getirdiğin ve bizzat "HAYALİM" olarak nitelendirdiğin 14 proje nerede?
Demek ki yatırımlar için ille de iktidar tarafının belediyesi olmak gerekmiyor. Önemli olan siyasi iradenin verimli kullanılması ve yatırım ortamının sağlanmasıdır. Bu tür baskılar toplum duygularının ters aksiyonuna neden olur. O nedenle yukarıda da örnekleri görüldüğü gibi KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR!