Oğuzhan Kır'ın "Muzaffer Tatlı’nın ardından" başlıklı köşe yazısı

Hazan mevsiminin henüz başında 04.09.2023 Pazartesi sabahına Sakarya'nın yetiştirdiği nadide değerlerden kültür ve siyaset insanı, Karasu sevdalısı Muzaffer Tatlı ağabeyimizin vefat haberiyle uyandık.

Gerçek bir halk adamı olan Muzaffer Tatlı’nın vefatı, Karasu başta olmak üzere bütün Sakarya’da büyük üzüntüye sebep olurken, sevenleri ve arkadaşları taziye mesajları paylaştı.

Karasu siyasetinde yeri doldurulamaz bir boşluk!

1954 yılında Karasu’da Ormancı Kazım Tatlı’nın oğlu olarak dünyaya gelen Muzaffer Tatlı; hiç şüphesiz Sakarya’nın yakın dönem siyasi, sosyal ve kültürel yaşamına damga vurmuş isimlerden biri.

Gençlik yıllarını ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı, milletvekili adaylığı gibi siyaset yolunda mücadeleyle geçiren, gazetelerde kaleme aldığı köşe yazılarıyla yerel ve ulusal siyasetin nabzını tutan, kendine has üslubuyla yakınlarına öğüt ve nasihatler eden kıymetli bir şahsiyetti.

Karasu’nun bir başka değeri olan Cihan Ersöz Hocamın Karasuhaber Gazetesi’nde Karasu Tarihi’ne dair kaleme aldığım makaleleri okuduktan sonra duyduğu heyecanını dile getiren Muzaffer Tatlı ağabeyimin, şahsımı her daim desteklemesi ve tarih konularında sık sık istişare etmemiz benim için önemli bir hayat tecrübesi oluşturmuştur.

Tarih dersleri çok iyi olduğu için öğretmenlerinin ona “Yerli Heredot” dediğini sık sık dile getirirdi. Bizlere sahip çıkması, daima desteklemesi, öğüt ve nasihatleri bütün toplumda hoş bir seda bıraktı.

Karasu’da; Sedat Büyük, Selahattin Tatlı ve son olarak Muzaffer Tatlı gibi şahsiyetlerin vefatı, sadece sıradan bir ölüm değil, yeri bir daha doldurulması mümkün olmayan bir hafıza, derin bir boşluk…

Geçmişle olan bağlarımızın hızla koptuğu, her geçen gün birer birer aramızdan ayrılan gerçek Anadolu insanlarıyla sanki vedalaşmaya zorlanıyor gibi hissettiğimiz bugünlerde, Muzaffer Tatlı ağabeyimizin kaybı her şeyden öte duygusal bir yıkım…

Öylesi derin izler bıraktı ki…

Karasu tarihinde her zaman kendisine ayrı ve özel bir yer açılacak. Bir halk adamı olarak daima vurguladığı sosyal demokrat fikirleriyle, Karasu’nun sosyal, kültürel ve siyasal yaşamına dair yaptığı tespitleriyle, geleceğe dönük umut verici hayalleriyle, gençlere vermiş olduğu sonsuz desteğiyle Karasu’nun son ağabeyi Muzaffer Tatlı unutulmayacak…