Remzi Akbaş'ın "Vatandaş sahipsiz bırakıldı" başlıklı köşe yazısı
Yaz sezonunda sona doğru yaklaşırken Karasu'da hiçbir dönem bu kadar başıboşluk görülmemişti.
Kitabın ortasından okursak "kimin eli kimin cebinde" belli olmadı.
Yaz sezonu ihmaller zinciri nedeniyle vatandaşların sürekli şikayetine maruz kalan bir dönem oldu.
Deniz yasaklarının büyük çoğunluğu hafta sonlarına rastlanması sahil esnafına önemli maddi kayıp yaşatırken, kültürel etkinliklerin yetersiz oluşu da üstüne eklendi ve mağduriyet daha da artmış oldu.
Komşu ilçemiz Kocaali Belediyesi, esnaf ve iş insanları sponsorluğunda 3 gün süren festival yaparken biz de uzaktan izledik.
Geçtiğimiz sezonlara göre Karasu, ekonomik ve sosyal alanda kısıtlı bir dönem yaşadı. Kum maratonu, yüzme ve motokros yarışmaları ile Futbol Federasyonu Sakarya Temsilciliği, Belediye organizasyonu birlikteliğiyle yapılan Plaj Kum Futbol Turnuvası gereken ilgiyi görmedi. Hatta 3.gün elektrik kesintisi nedeniyle futbol final maçları 4 gün ötelenerek salı günü yapıldı.
2017'de başlayan Sakarya Şairler ve Yazarlar Derneği (SAYBİR) ile Karasu Belediyesi organizasyonluğunda süregelen diğer bir etkinlik "Vakt-i Şiir Akşamları" bu sezon yapılmadı.
Başta İstanbul olmak üzere diğer il ve ilçelerden gelen tatilcilerin kuralsızlıkları şehiriçi trafik sorununu tepe noktaya çıkardı.
Emniyet birimleri ve Belediye Zabıta ekipleri bu sorunun çözümünde etkisiz kaldı. Sorulduğunda personelin yetersizliği öne sürüldü. Oysa Karasu'ya verilen 30 bekçinin nerede görevlendirildiği sorgulanmadı, çözüm üretilmedi.
Her gece saatlerinde şehiriçi ve sahil kıyı yolundan "pat..pat..pat.." şeklinde gürültü çıkaran mobiletler ile hoparlörleri sonuna kadar açıp sözde müzik dinleyen vandallar bir türlü önlenemedi. Yani açıkçası araç yolu kenarında yerleşik vatandaşlar resmen strese girdi. Yaya kaldırımları ve geçiş yerleri araç ve esnaf malzemeleri işgaline maruz kaldı.
Kamuya ait olan sahil kumu bazı şahısların karavan parkı haline geldi. Deniz kenarına kadar yerleştirilen kiralık şezlonglarla vatandaşların hakları gasp edilirken buna müdahalede duyarsız kalındı.
Bazı otomobiller site yoğunluğu bulunan lokasyonlarda yol kenarına gelişigüzel park ederek diğer vatandaşların geçiş haklarını engellendi. Gerek Kaymakamlık gerekse Belediye ve Emniyet ile enerji dağıtımı yapan SEDAŞ'a iletilen sorunların giderilmesine yönelik geri dönüşümünde aksaklıklar yaşandı.
Bütün bunlar halkın sorunlarının çözümü noktasında koordinasyon eksikliğini ortaya koyuyor. Ve elbette bedelini büyük oranda esnaf ve vatandaşlar ödüyor.
Karasu Belediye Başkanı Sayın İshak Sarı, yapılan bir çalışmayı, esnaf ziyaretlerini ve diğer etkinlikleri belediyenin ve kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşıyor. Ancak nedense hem kendisinin hem de temsil ettiği kurumun paylaşımları halkın yorumlarına kapatılıyor. Oysa bu paylaşımlara yapılacak olan eleştiri, istek gibi yorumlar ufkunu daha açacaktır.
Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar ve Milletvekilleri paylaşımları halkın yorumlarına açık iken Sarı'nın bu kısıtlama tutumuna bir anlam verilemiyor. Halkla birliktelik görüntüsü iyi hoş da paylaşımlarını halkın yorumuna neden kapatıyor? Yoksa eleştirilmekten mi korkuyor?
Dolayısıyla bu yaz sezonu vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında sahipsiz bırakıldığı bir dönem oldu.