Remzi Akbaş'ın "Alkışlar Yüzücü ve Kocaali'ye" başlıklı köşe yazısı

Belediyeler halka hizmet noktasında sadece alt ve üst yapı hizmetleri vermez.

Toplumun ekonomik, sosyal, sanat, spor ve kültürel etkinlikleri de görev alanları içinde yer alan kuruluşlardır. Bunun yanı sıra şehirde gerçekleştirilen ticaretin canlandırılması, korunması, güvenli bir hale gelmesinin sağlanması da belediyenin görevidir.

Buradan hareketle; 31 Mart seçimlerinde Kocaali Belediye Başkanı seçilen Karasu Kaymakamlığı eski Yazı İşleri Müdürü Turhan Yüzücü bir önceki selefi Ahmet Acar'dan aldığı görevi büyük bir hırs ve azimle sürdürmesi dikkatle, takdirle izleniyor.

Sosyal medyayı da kullanarak yapılan her çalışmayı halkın yorumlarına açık olarak paylaşması ayrıca takdir görüyor. Kendisine veya yapılan hizmetlere olsun her olumlu/olumsuz görüşleri saygıyla karşılayan Yüzücü, bu şekilde daha az hata yapmanın önüne de geçmiş oluyor.

Kocaali Belediyesi organizasyonu iş insanları ve esnaf işbirliği ile uzun yıllar sonra 3 gün süreyle düzenlenen "Turizm, Fındık Festivali" Karasu ve Kocaali vatandaşlarının da katılımıyla büyük coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaş 3 gün boyunca hoşça, neşeli vakit geçirerek bir süre streslerini atmış oldu.

Başta Murat Kekili olmak üzere, Selçuk Balcı, Tanju Topal, Deniz Kara, Umut Berberoğlu, Kürşat Gürel gibi ünlü sanatçılar vatandaşlara çok eğlenceli saatler yaşattı. Bu etkinlik yerel ve ulusal basın aracılığıyla hem Kocaali'nin tanıtımına hem de yerel esnafın kazançlarına önemli katkı sağladı.

Tabi, böyle büyük organizasyon yapmak kolay değil. Öncelikle şehirde iş insanları ve esnafla barışık olmak, birlik ve beraberlik kültürünü yerleştirmek gerekiyor. Bunlardan çok daha önemlisi sanata, kültüre önem vermek gerekiyor.

Sayın Yüzücü'yü bu açıdan çok başarılı görüyorum.

Yaz sezonu geldiğinde Karasu'da da çeşitli sosyal etkinlikler yapıldı, yapılıyor. Ancak ne var ki, eski Belediye Başkanı Ahmet Genç ve sonrasında görev alan Mehmet İspiroğlu döneminde (kısmen) olmak üzere yapılan festival konser etkinlikleri, 2019 dönemiyle göreve gelen ve 2024 dönemiyle devam eden İshak Sarı'nın başkanlığı döneminde yapılmadı, yapılmıyor. Bunun arkasında ilçe iş insanları ve esnafla barışık olamayışın ve neokültürel anlayışın etkisi olduğu belirtiliyor. Karasu Belediyesi ve Başkan Sarı'nın "sosyal medya" hesaplarında rutin hizmetlerin paylaşılması bile yorumlara kapalı oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanlığı veya diğer bakanlıklar ve milletvekilleri olsun; hesapları halkın görüş ve eleştirisine açıkken, İshak Başkan'ın hesaplarının kapalı olmasının değerlendirilmesini siz değerli okurlarıma bırakıyorum.

Temenni ederim ki, komşu ve kardeş ilçemiz Kocaali Belediyesi'nin bu organizasyonları daha çeşitlenerek devam eder. Karasu Belediyesi de bundan ders alarak bu tür konser organizasyonu yapmak için özen gösterir. Böyle önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Sayın Turhan Yüzücü ve Kocaali'ye alkış tutuyorum!