Ayşenur Elmacı'nın "Kaç tane Karasuspor var?" başlıklı köşe yazısı

Şunu baştan söyleyip ana yazıma öyle dönmek istiyorum. Karau’nun değerleri deyince akılınıza sadece isimler geliyor değil mi? Ancak bizim o değerli isimler harici bizi biz yapan değerlerimiz de var bunu da hafızalarınıza alın olur mu?

Gelelim yazımıza;

Geçen hafta Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan, sosyal medya hesabından bir canlı yayın yaptı. Geçen hafta gazetemizde ve internet sitemizde bu açıklamalara da yer verildi. Özkan haklı mıydı? Derseniz bence haklıydı. Özkan’ı yaklaşık 15 yıldan bu yana tanıyorum. Karasuspor’un Kulüp Başkanlığı’nı ben yapayım, benden başka kimse yapamaz şeklinde ağızından bir şey duymadım.

Hasan Özkan, her zaman Karasu’nun bir değeri, markası aslında ilçenin en büyük sivil toplum örgütü Karasuspor’un en iyi yerlere gelmesi için mücadele eden isimdir. Hiçbir zaman kaçmadı. Kenara çekilip sadece olan biteni seyretmedi. Kolay değil. Hele ki bu zamanda kulüp başkanlığı yapmak çok büyük cesaret ama Özkan korkup kaçmadı. Kimseden de çekinmedi. Yeri geldi Karasuspor için de eğildi. Bunu kimse inkar edemez.

Karasuspor bir marka aslında. Kaçımız gidip takımımızın yanında oluyoruz? Çoğumuz olmuyoruz. Maddi destek konusunda kaçımız destek oluyoruz? Çoğumuz olmuyoruz. Bir düğünde, herhangi bir cemiyette sevsek de sevmesek de bazen bazı insanlarla bir arada oluyoruz. Karasuspor için de sevseniz de sevmeseniz de bu ilçe bu takıma sahip çıkmalı.

Gerçekten ortada büyük bir mücadele var. Takım şu anda iyi gidiyor. Ama içerik ne durumda kimsenin haberi yok.

Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki herkes gelip geçici ama Karasuspor kalıcıdır.

Karasuspor şu anda belediye desteksiz emin adımlarla, başarılı bir şekilde ilerliyor. Kulüp Başkanı Hasan Özkan’ın açıklamalarındaki bir açıklama gözümden kaçmadı. Gerçekten ben utandım diyebilirim.

Özkan’ın o açıklaması ney miydi?

Özkan; “Ben Kulüp Başkanı olarak Karasu Belediyesi’nin kasasından kulübe para istemiyorum. Başkan olarak, yardımcı olarak, ilçe başkanı olarak maçları izlemeye bile gelmiyorsunuz. Belediye’den bu takıma su alamıyorum. Karasuspor’a destek için gelin dolaşalım, destek isteyelim diyorum sadece ama belediyeden kimseyi yanımda göremiyorum. Belediye’ye gittiğimde bana “Takımı lav et, olsa ne olur olmasa ne olur?” diyorlar. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakır’dan su istedim bana ‘Geçen sene verdik ya’ dedi. Sonra ben susuyorum. Senelerdir ağzımı açmadım” şeklinde açıklaması gözümden kaçmadı.

Özkan’ın belediyeye gittiğimde bana “Takımı lav et, olsa ne olur olmasa ne olur?” diye cevap almasını hafızamdan silemiyorum. Karasuspor kaç yıldır var? Siz kaç yıldır varsınız? Değerlere bu şekilde mi sahip çıkılıyor? Değer denince aklınıza sadece şahıslar gelmesin.

Karasuspor’da bir değerdir.
Acarlar Longozu da bir değerdir.
Sahilimiz de bir değerdir.
Limanımızda bir değerdir.
Denizimiz de bir değerdir.
Vesaire uzar gider.

Karasu’daki oda başkanları kaç sefer toplu olarak bir araya geldi? Ne zaman toplanıp Karasu için bir şeyler yaptınız? Şoförler sıkıntıda, esnaflar sıkıntıda, çiftçiler zaten bildiğiniz gibi. Bu muyuz biz?

Kimse kızmasın gocunmasın ama kimsenin Karasu’yu düşündüğü yok. Herkes kendi menfaati için yol almış gidiyor. İyi ki sizler gibi değilim. O yüzden ayağımı yorganıma göre uzatıp, fazla mala göz dikmeden istediğimi yazıp, eleştirilerimi rahatlıkla yapabiliyorum.

Karasu’nun da yüzü bir gün yöneticilerden yana güler. O zaman esameniz bile okunmayacak bunu bilmenizi isterim.