Ayşenur Elmacı'nın "Alkışlar Büyük ve yönetimine" başlıklı köşe yazısı

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’na seçildiği günden bu yana saha çalışmalarına aralıksız devam eden Uğur Büyük ve yönetimi ilçede en çok konuşulanlar arasına girdi.

Saha çalışmalarında ve birçok etkinlikte en dikkat çekenler arasına girmeyi başaran Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Uğur Büyük ve yönetimi aralıksız vatandaşa dokunmaya devam ediyor. Alkışı hak eden ve çalışma planını çok güzel dizayn eden Büyük, olumlu tepkilerle de karşılaşıyor.

Saha da aktif olarak çalışan Büyük, 31 Mart yerel seçimleri için iddialı olduklarını ve dokunmadıkları vatandaş kalmayacaklarını dile getirerek tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

LÜTFİ BAYRAKTAR’IN MAAŞ MESELESİ 

Geçen hafta milletvekili maaşının yetmediğinden yakınan AKP Milletvekili Lütfi Bayraktar, "Allah’tan fındığım var" demişti. 

Lütfi Bayraktar’ın Fiskobirlik'teki görevi için ayda 67 bin lira huzur hakkı aldığı anlaşıldı yazıldı çizildi. Bunu sadece ben demiyorum bunu bir dünya internet sitesi ve gazete yazdı çizdi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Milletvekillerinin maaşı yaptıkları işe göre az” şeklindeki konuşması ile bir anda Türkiye gündemine oturan AK Parti Sakarya Milletvekili ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ı TBMM başkanlığına bir dilekçe vererek şikayet etti. Karan, dilekçesinde Lütfi Bayraktar’ın halen ticari faaliyette bulunan bir kuruluşun yönetim kurulunda görev yaptığını belirterek bu durumun kanunlara göre aykırı olduğunu savundu. Karan, Lütfi Bayraktar’ın, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak ayda iki kez yapılan toplantılardan huzur hakkı adı altında ücret aldığını da söyledi.

CHP Adapazarı Başkanı Özkan, “Bugün ki sistemde 73.379 TL maaş alan Milletvekili Bayraktar'a Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Vekil maaşları, öğretmen maaşlarını geçmesin’ sözünü hatırlatmak isterim. Emeklinin adeta süründüğü asgari ücretli milyonlarca insanın ise maalesef açlık sınırında olduğu bir durumdayız. Memleket bu halde iken Fiskobirlik'teki görevine de devam eden ve oradan da huzur hakkı alan Lütfi Bayraktar'ın milletin vekilliğinin kutsal bir görev olduğunun bilincine varması gerekmektedir” dedi.

Aynı zamanda Fiskobirlik Başkanı da olan Bayraktar, “Rabbime hamd olsun fındığımız var. Yoksa bu maaşlarla bu çalışmayı yapabilmemizin imkanı yok” dedi.

Sayın vekilimiz bizim neyimiz var? Diye sorsak ne dersiniz? Ek bir işimiz de yok bizim. Kestiğimiz faturalar da ortada. Ödediğimiz vergiler de ortada. Bir dünya insan tek bir işle ayakta durmaya geçinmeye çalışıyor. Bunun farkında mısınız?

Hak nedir diye araştırmanız, öğrenmeniz gerekiyor. Birçok insan hakkını helal etmiyor bunu bilin. Kişileri suçlarken, yalancı durumuna düşürürken bir kez değil iki de değil on kez düşünürsünüz inşallah.

Hayırlı haftalar.