Remzi Akbaş'ın "Yazık geçen zamana!" başlıklı köşe yazısı

22 yıldır Karasu'da yaşıyorum. Bazı cılız, tepkisel girişimleri saymıyorum.

Siz de kabul edersiniz ki... Resmi Kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), muhtarlıklar, dernek ve odaların ilçe sorunlarına hiç bu kadar duyarsız olduğu dönem görülmedi.

Karasu ilçesi hak ettiği ekonomik ve sosyal yaşam değerini ne yazık ki göremiyor. Özellikle yaz sezonu geldiğinde bu sorunlar daha da artıyor.

Bunun öncelikli nedeni söz verilip de hayata geçirilemeyen özel sektör yatırımları ile yerel hizmetlerdir.

Edilgen girişimler çeşitli nedenlerle ya öteleniyor ya da yatırımdan vaz geçiliyor.

Daha önce de bu konuları dile getirmiştim.

Özellikle başta Kibar Holding tarafından Adatepe Mahallesi lokasyonunda yapılması planlanan Assan Alüminyum ve İhsaniye - Denizköy Mahallesi arasında tahsis edilen 2 bin 200 hektar arazide kurulması planlanan BMC Savunma Sanayii hayata geçirilemeyen örneklerden en önemli olanlarıdır. Bu yatırımların ardındaki sorunlar ne siyasi irade ne de STK ve diğer kurumlarca masaya yatırılıp peşine düşülmedi, sahip çıkılmadı.

Diğer bir örneği, yaklaşık 13 yıldan bu yana bitirilemeyen demiryolu projesi. Üstelik bu projenin gecikmesinden dolayı meydana gelen kamu zararı noktasında kimseden hesap sorulmadı.

Bir başka vurdumduymazlık, Karasu Belediye Başkanı Sayın İshak Sarı'nın 31 Mart 2019 Yerel Seçimler öncesi söz verip de yerine getirmediği projeleri kimse sormadı, sorgulamadı, aklına bile getirmedi. Üstüne üstlük yeniden seçilmesine onay verildi.

Biliyorsunuz, AK Parti'nin Karasu eski Belediye Başkanı döneminde (2014-2019) İller Bankası'ndan temin edilen ve kamuoyunda 46 milyon liralık bilinen ihalede doğrudan 20 milyon lira civarında kamu zararına ilçe kamuoyu, siyasi parti temsilcileri ile STK ve diğer kuruluşlar duyarsız kaldı. Bu ihalenin arkasında hangi güç vardı, kimse sorgulamadı.

Bırakın sorgulamayı, duyarsız kalmayı... 31 Mart 2019 belediye seçimlerinde geçerli oy kullanan seçmenin yüzde 17.61'i (6.812 kişi) kendisine oy verdi.

Bunun dışında ihalede dolaylı sorumluluğu bulunan dönemin AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı'nın girişimleri de etkisiz kaldı ve halk kendisini seçerek ödüllendirdi.

İlçenin sorunları sürekli artmaya devam edince, ikinci kez seçilen Belediye Başkanı Sayın Sarı'yı da patlama noktasına getirdi.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı 2.gün AK Parti Karasu Teşkilatı'nın bayramlaşma programında kendisinin adaylığını "kırmızı çizgimdir" diyerek desteklediği Sakarya Milletvekili Sayın Lütfi Bayraktar'a yaptığı serzenişler kamuoyunda dikkat çekti. Ancak o sorunların önemli bölümü bugün de ortada duruyor.

Toplumun en önemli sorunlarından biri de uyuşturucu ihtiva eden maddelerin kullanım yaşının 14'lere inerek kişi sayısının da giderek artmasıdır.

Yapılması gereken şudur:

Bir ilin ve ilçenin gelişimi, refah ve huzuru STK, odalar, dernekler, vakıf ve sendikalar ile siyasi parti temsilcilerinin güç birliği ile mümkündür.

Eğer bu sağlanamıyorsa yazık geçen zamana!