Muhsin Turhan'ın "Yazmak!" başlıklı köşe yazısı

Yüce Rab Alak Suresi’nin ilk ayetinde, “oku” dedikten sonra 3 ve 4'ayetinde de “Oku, o kerem sahibi Rabbin insana kalem ile öğretendir” der.

Evet değerli okurlar!

Allah insana okumayı emrettiği gibi yazmayı da emretmiştir. Yazmak o kadar önemlidir ki Yüce Rab, “Alimin kalemi şehidin kanıyla eşittir” demiştir.

Yüce Rab Ahzap, sur.72 ayetinde! “Biz sorumluluğu dağlara, taşlara, göklere verdik. Onlar sorumluluğu kabul etmediler ve sorumluluğu insan yüklendi” diyor!

Sorumluluğumuz çok ağır dostlar. Ailemize, akrabalarımıza, halkımıza, ülkemize karşı sorumluyuz! Bu mücadelede karşımıza her türlü şeytan çıkacaktır. Şeytan, insanın iyilik yapmasına ve iyi olmasına izin vermez.

Bunun için Allah'a “İzin ver. Yarattığın kullarının çoğunu saptırıp doğru yoldan uzaklaştırayım” demiş! Bunun içinde izin almıştır!

Peki bizler ne yapmalıyız?

Şeytan ve onun hilelerine karşı hazır olmalıyız! Allah'ın emrettiği gibi yaşamalı insanları kötülüğe ve şeytanların oyunlarına karşı uyarmalıyız.

Bu yol meşakkatli ve zahmetlidir. Tıpkı Gazze gibi yeri gelecek malımızı, yeri gelecek evlatlarımızı, yeri gelecek anamızı, babamızı kaybedeceğiz. Sorumluluğu, mesuliyeti üstlendiğiniz andan sonra başta şeytan ve onun yer yüzündeki dostları karşınıza dikilecektir. Bunlar yeryüzünde fesat çıkartır insanları saptırırlar. Bazen din adamı olurlar bazen zengin bazen en yakın akrabalarınız olup sizi saptırmak için her yolu denerler. Bunun için çok Kur'an okumalı ve okuduklarınızı yaşamalısınız.

Kur'an bizleri her türlü şeytanların oyununa karşı uyanık tutar. Eğer Kur'an-ı anlayarak okuyup yaşayamazsak her türlü tuzağa düşeriz.

Bizler bu yolda sizlere doğruları yazarak, uyararak yazma görevimizi hakkıyla yapıyorsak ne mutlu bize!

Eğer yapamıyorsak yazık bize. Çünkü bilip de kötülüğe karşı mücadele edemiyorsak örnek olamıyorsak, veyl olsun bize.