Ayşenur Elmacı "Karasu için ne yapıyorsunuz?" başlıklı köşe yazısı

Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü, Kocaali’yi gerçekleştirdiği festivallerle öyle bir güzel duyurdu ki Kocaali’nin ismi bölge olarak hemen hemen her yerden duyuldu.

Karasu ne yapıyor? Karasu nasıl tanınıyor? Tanınıyoruz ama nasıl tanınıyoruz?

Denize girmek yasak mı değil mi diye beklemekten başka?  

Hangi bölgeden aracıma ne cezası kesilecek diye beklemekten başka?

Bu akşam mahallemize sinek ilaçlama aracı gelir mi den başka?

İlçemiz Karasu için ne yapılıyor?

Her şey festivalle mi güzel olacak demeyin. Yeri geldiği zaman turizm ilçesiyiz deyip kenara geçmiyor musunuz?

Geçmiş dönemlerde ilçemizin adının duyulmasında emeği geçen tüm yöneticiler şaşkınlıkla seyrediyor Karasu’yu ve yöneticilerini.

Kocaali Belediyesi gerçekleştirdiği festivallerle adını bu kadar güzel duyurabiliyorsa, biz de buradan seyretmeye devam edelim.

“Tek sorun mu bu?” diyorsunuz ya hani. Biz Karasu’da hiçbir şey yapmadan, sadece yol asfalt beklemekten bir adım ileri ne zaman gidebileceğiz i sorgulamadığımız sürece yerinde sayıyor Karasu. 

Ne bekliyoruz ki? Nereye gideceğiz? Gidin Kocaali sahile eğlenin, ailenizle güzel vakit geçirin Karasulular mı diyeceksiniz?

Valla yakında öyle bir şey der misiniz diye düşünmeden de geri alamıyorum kendimi.

Nasıl ileri gideceğiz ki?

İş adamları ile aran olmasın, herkese eyvallah çek.

Kendi yönetiminle aran olmasın, herkese eyvallah çek.

“Ben dedim” mantığından geri adım atmak olmasın, herkese eyvallah çek.

Bazen bazı şeyleri yapamıyormuş değil mi insan. Ne oldu Lunapark alanını yıktırmak için elinden geleni yaptın da? Ne oldu o alana yapacağın dev proje? Büyükşehir desteksiz dev projenin bacakları bile yok ortada. Ne oldu da 2 yıldır o alan boş duruyor? Evine ekmek getiren onlarca insanın vebali ne olacak? Düzenleme yapmak yerine ben dedim oldu mantığın ne kadar doğru oldu?

İnsanları Karasu’dan soğutmak yerine Karasu’yu sevdirmek için çabalasanız biraz. Çok mu zor olur bu siz yöneticiler için?

“Basın Karasu’yu güzel tanıtmıyor” demesini biliyorsunuz da “Karasu’yu güzel tanıtmak için ne yaptınız” desek bizi düşman belliyorsunuz. Ki, sizin gözünüzde düşmanız zaten değil mi?

Ne yapalım? Ne yaptınız da yardımcı olmadık size?

Hayır kurumu olarak gördüğünüz basın sizin önünüzde mi eğilecek? Eğilen var zaten değil mi? Onlar yetiyor size!

Hani hukuktan, adaletten bahsedersiniz ya hep. Ama uygulamaya geçince ortada ne hukuk ne adalet olur. Vicdanlarınız kadar rahat olmanız dileğiyle hayırlı haftalar...