Ayşenur Elmacı'nın "Hem konuş hem de yalanla" başlıklı köşe yazısı

AK Parti Sakarya Milletvekili ve FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, AK Parti Ferizli İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak fındık fiyatı hakkında fındığın makul, mantıklı, üreticiyi de mutlu edecek ama şımartmayacak, piyasada denge görevi yapacak bir fiyat olması için çalıştıklarını dile getirerek birtakım açıklamalarda bulundu.

Böyle bir açıklama yapıyorsun, hem de kalkıp bunu “Haberin içeriği maalesef doğru değil…” diye sosyal medya hesaplarından haberlerin altına yorum yap.

Hem böyle bir açıklama yapıp, hem de bizi yalan haber yapmakla suçlamak neyin nesi?

Ne yapacaktık “Haberin içeriği maalesef doğru değil…” yorumuna karşılık?

Vekilsin diye sesimizi çıkartmayıp, bizi açık açık suçlamana göz mü yumacaktık? Nasıl bir iç dünyanız var? Emeklerimizi çöp etmenizi mi tartışalım? Yoksa fındık üreticime karşı kullandığınız fındık fiyatının makul, mantıklı, üreticiyi de mutlu edecek ama şımartmayacak dediğiniz açıklamalarınızı mı tartışalım.

Biz önemli değil ama üreticimize karşı o kaba tabiri kullanmanız hiç yakışmadı. Dur noktanızın olması gerekiyor. Kuzey bölgesine her geldiğinizde konuşmalarınla gündem yaratmaya devam ediyorsun.

Tekrar gündem olmayayım diye mi gelmediniz geçen ki AK Parti’nin 54.Danışma meclisine? Yok merakta etmiyorum ama gerçekten oturup düşünmeniz gerekiyor.

Teşkilata ve partiye zarardır sizin bu açıklamalarınız.

İnsanları açıklamalarınızla hor görmeye hakkınız yok. Şahsını oraya vekil seçenin vatandaş olduğunu unutup atama usulü vekil yapmadığınızı düşünmeniz ve ona göre açıklamalar yapmanız daha uygun olur.

Biz atanmışlara değil, seçilmişlere saygı duyarız ama saygı da kalmadı artık vekilim.

Sadece fındıkla geçinen insanlarımız var bu ilçelerde. Sizin gibi hem FİSKOBİRLİK’ten hem de vekillikten gelen bir ödemeleri yok bu vatandaşlarımızın. Bunu da bilesiniz!

"TBMM’de bir fındık çalışma gurubumuz var diyorsun. Ne yaptınız fındık üreticimiz için bu zamana kadar? İnsanların FİSKOBİRLİK’e güveni kaldı mı kalmadı mı? Onu tartışmanız, konuşmanız gerekirken üreticiye verilecek fiyatın üreticiyi şımartıp şımartmayacağını konuşuyorsunuz.

İnsanlara fiyat biçmeyi çok iyi bilirsiniz değil mi?

Emeklerinin karşılığını, sizin belirlediğiniz fiyatla vermiş oluyorsunuz değil mi?

AK Parti’ye bu açıklamalarınızla birlikte gerçekten yeterince zarar verdiğinizi düşünüyor musunuz?

Bu yaptığınız kaçıncı gaf?

Sorulacak o kadar çok soru var ki sizlere.

Vekil Bey, Karasu ve Kocaali’de yayınlanan haberlerin sosyal medya hesaplarına büyük bir titizlikle vakit ayırıp tek tek o haberlerin altına aynı yorumu yapmış. “Haberin içeriği maalesef doğru değil…” yorumu.

Keşke bunlara vakit ayırmak yerine vatandaşın bu dar boğazda sıkışmış haline çözümler üretmek için vakit ayırsanız.

Bizi de yalancılıkla suçlamanızı sizin vicdanınıza bırakıyorum! Gerçi vicdan da ne demek dimi!