Nevtan Angün'ün "Maalesef doğru vekil bey" başlıklı köşe yazısı

AK Parti’nin Kocaalili Milletvekili Lütfi Bayraktar, Ferizli İlçe Teşkilatı’nda yaptığı konuşmada fındık fiyatlarıyla alakalı dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Bu konuşmalar da hem il basınında hem de Karasu’da yayın yapan internet medyamızda yer buldu. Haberdeki ifadeler vekil beyin her zamanki dikkat çeken ifadelerinden biri olacak ki halkın ilgisini çekti ve ziyadesiyle okundu.

Sayın Milletvekili Lütfi Bayraktar Bey de Karasu ve Kocaali’de yayınlanan haberlerin sosyal medya hesaplarına büyük bir titizlikle vakit ayırmış ve tek tek aynı yorumu yapmış. “Haberin içeriği maalesef doğru degil …” ifadeleriyle sözlerin kendisine ait olmadığını mı yoksa ilgili haberi yayınlayan haber kurumlarını yalancılıkla mı suçladığını biz anlayamadık (!) Kendisi de bu konuda detaylı bir açıklama yapmadı.

Hatta vekil beyin yorumunu da beğenenler olmuş. Yani bizim haber kurumumuzun yalan haber yaptığını düşünenler diyelim. Bunların içerisinde yüzümüze bakan bir ağabeyimizin de olması dikkatimden kaçmadı, canı sağ olsun.

Şimdi vekil bey; aynı şeyi Karasu İlçe Teşkilatı’nda yaşattınız basına. Sakarya Kuzey Gazetesi’nde Münir Ali Kara’ya ait yazılarda yazılanların “çoğu doğru değil” dediniz, bizim basın görevlisi arkadaşımızın ses kayıtlarında mevcut. Şimdi de kalktınız, itinayla vakit ayırıp her paylaşıma sosyal medyalarda “Haberin içeriği maalesef doğru degil …” yazdınız.

Ama maalesef doğru vekil bey, maalesef doğru. Basına açık ve vatandaşın bulunduğu bir ortamda bu konuşmayı yaptınız. Vatandaş da şahit oldu, ses kaydını alan basın mensubu da şahit oldu. Siz hukukçusunuz, adaletli olmalısınız, örnek olmalısınız. Siz milletin vekili olarak doğru olunca milletin asili olan halk da sizin yolunuzdan gelir.

Basını yalancılıkla suçlamaktan lütfen vazgeçiniz sayın vekil bey. Elimizde basına ait ses kayıtları mevcut. 5.dakika 40.saniyesinde “Sizleri mutlu edecek ama sizi şımartacak değil” ifadelerini kullanmışsınız. Hatta konuşmaların içerisinde “Bu işi dünya da benden iyi yapan yok” dahi demişsiniz. Size de ulaştırabiliriz, neticede basın mensubu tarafından alınmış aleni bir kayıt.

Basın işini Karasu’da ve Sakarya’da bizden daha iyi yapan vardır, biz sizin gibi iddialı konuşmuyoruz. Ama yalan da söylemiyoruz, yalan da yazmıyoruz. Basını yalancılıkla suçlamayı artık bırakın. Biz size “Vekil maalesef doğru söylemiyor” desek ahlaklı ve edepli olur mu? Bu ne basın etiğine ne haber ahlağına sığmaz. Aynı hassasiyete sizi de davet ediyorum. Buyurun ya haberin doğruluğunu açıklayın, ya da bize yapıştırdığınız “yalancı basın” algısını kaldırın.

Nevtan Angün 2024 07 11 01

Nevtan Angün 2024 07 11 02