Ali Keskinsoy'un "Narin'in narin bedenine kıyanlar! Cezaları ne olacak?" başlıklı köşe yazısı

Allahüteala Hz’leri Tekvir Suresi 8 ve 9.ayeti kerimesinde buyuruyor ki,

“Diri diri toprağa gömülen kız çocuğu hangi suçu sebebiyle toprağa gömüldü sorgulanacağı zaman gelecek” Allah buyuruyor.

Evet günlerdir Türkiye'nin gündeminde olan Narin evladımızın, narin bedenine ulaşıldı. Dünyada zalimler, kafirler ellerinden gelen şeyleri yapmaya çalışıyorlar ama Allah'ın mutlaka bir hesabı var. Dünyada da ahirette de onlara hesabını soracaktır.

Ayet-i Kerimenin ifadesi o kadar muazzam ki;

Malumunuz cahiliye döneminde insanlar kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı, farklı gerekçeleri vardı kendilerine göre.

Allah buyuruyor ki; “Ey Sabi kız çocuğu. Senin ne suçun vardı acaba.” Bugün Narin’i öldüren ve diğer çocukları katledenler, Gazze'deki çocukları katledenler o çocuğun suçu neydi acaba? Çocuk o ne suçu olabilirdi? Ölümü gerektiren ne suçu olabilirdi?

Dünyadayken yapacağınızı yapabilirsiniz, ama bunun ahirette hesabı var dünyada da hesabı var, keşke dünyadaki hesabı da Allah'ın istediği şekilde görülmüş olsa.

Değerli kardeşlerim; şunu ifade edeyim.

Kur'an-ı Kerim'de 26.sayfa bir de 27.sayfayı açın. 26.sayfada Bakara Suresi’nin 178.Ayeti, 27.sayfada da Bakara Suresi’nin 183.ayeti var. İki ayeti kerimenin lafızları aynı, sadece bir kelime farklılığı var.

İkisi de; “Ya eyyuhe-lleżine amenu kutibe 'aleykum” diye başlıyor.

27.sayfada Allahuteala; “Ey iman edenler, oruç size farz kılındı” buyuruyor.

Karşı sayfada da 178 ayette; “Ey iman edenler, öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı.”

Hani bazen diyorlar ya, “Niçin Kur’an-ı devlet işlerine karıştırıyorsunuz?” diye, ben karıştırmıyorum, Allah karıştırıyor. Bakın karşılıklı sayfa, birisi ibadetten bahsediyor, diğeri devlet işinden bahsediyor, cezadan bahsediyor.

Kur'an-ı Kerim bizim için anayasadır, Müslümanlar için anayasadır, keşke anlayabilsek. Bizi yaratan Allah'tır bizim neyle terbiye olacağımızı en iyi bilen Allah'tır Celle celalühu. Allah bize sol sayfada orucu emrettiği gibi sağ sayfada aynı lafızlarla kısası da emretmiştir.

Eğer bugün kısas uygulanıyor olsa idi bu zalimler Narin evladımızın narin bedenine öyle rahat kıyamazlardı.

Allahütela Hz’leri Bakara Suresi 179.Ayeti kerimesinde; “Ey akıl sahipleri kısasta sizin için hayat vardır” buyuruyor.

Kısas adam öldürmektir nasıl hayat oluyor?

İnsan düşünüyor ben onu öldürdüğümde beni de öldürecekler, onun için aman yanaşmayın diye vazgeçiliyor veya birilerini öldürdüğü zaman arada kan davaları olup büyük bir ölümlerin önüne geçilmiş oluyor.

Rabbim bu kanunların da ülkemizde uygulandığı günleri görmeyi hepimize nasip eylesin.

Nice Narin bebekler, Narin çocuklar hem Gazze'de hem Doğu Türkistan'da farklı yerlerde hiçbir suçu olmadan hem de her gün onlarcası katlediliyor zavallı insanlar da seyrediyor.

Ülkemizde Narin evladımıza karşı hassasiyet gösteren ciddi bir kitle var ama keşke diğer Narin bebeklere de aynı tepkiyi gösterseler de samimiyetlerine biraz şahit olmuş olsak.