Muhsin Turhan'ın "Korkutan teknoloji!" başlıklı köşe yazısı

Orta doğuda savaş tüm hızıyla devam ediyor!

Bir tarafta Amerika, Nato destekli İsrail, bir tarafta İran destekli Yemen ve Lübnan Hizbullah hareketi! Bir taraf Gazze'nin var olması için bir tarafta Gazze’yi tamamen işgal etmek için nerdeyse bir yıldır savaşıyor. Başladığı zaman herkesin İsrail'in on günde Gazze'yi işgal eder düşüncesi iflas ettiği gibi, geçen gün Yemen'in İsrail'e gönderdiği radara yakalanmayan tam 2100 km’den fırlatılan Hipersonik füzesi savaşta tüm Amerika ve İsrail'de şaşkınlık yarattı! Düşünsenize 2100 km'den fırlatılan füze 11 dakikada İsrail'i vuruyor! Gerçekten çok düşündürücü! Bir taneye önlem alamayan İsrail'i bir korku sardı! Ya Yemen aynı anda yirmi tane atarsa! İsrail bu durumda farklı bir yöntem kullanarak tüm dünyanın şaşkın bakışları içinde Lübnan'daki Hizbullah hareketinin telefonlarını ve telsizlerini patlattı! Gerçekten ürkütücü ve korkutucu bu hamle tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Düşünsenize elinizde elektronik olan her şey bir bomba olabilir! Telefon, bilgisayar, televizyon, elektrikli araçların hepsi İsrail'in oyuncağı olabilir.

Aslında İsrail son hareketiyle şunu söylemek istedi! Ben bitersem siz de bitersiniz? İsrail yapar mı? Yapar. İsrail savaşın başından beri hiçbir kural tanımadan çocuk, kadın, yaşlı, okul, hastane demeden her yeri bombalarken insanları aç susuz ilaçsız bırakarak dünyanın tüm kınamalarına aldırış etmeden Amerika ve Avrupa'dan aldığı destek ile savaşı devam ettirmektedir.

Bu savaşın kolay bitmeyeceği kesin. Yalnız bir gerçek var! Oda İsrail ekonomisi her gün biraz daha çökmeye doğru gidiyor! Amerika ve Avrupa bu savaşın uzamasından çok rahatsız. Çünkü onların değeri paradır! Daha fazla kaybetmek istemeyeceklerdir! Bir tarafta da Ukrayna gerçeği de var! Ukrayna'daki savaşta uzadıkça Avrupa’nın ekonomisini zorluyor.

Avrupa kendi halkının çıkarları için Ukrayna'yı da Israil'i de gözden çıkarabilir mi? Çıkarabilir.

Çünkü onlar için tek değer çıkarlarıdır! Asla kaybetmeyi sevmezler.

İlerdeki günlerde yeni hamleler yeni senaryolar olacaktır. Bu savaş çok uzar.

İsrail, büyük İsrail projesi hamlesinden vaz geçecektir! İsrail artık var olma mücadelesi vermektedir. Bence artık İsrail sona doğru yaklaşmaktadır. Göreceksiniz sonu hüsran olacaktır. Allah'ın vaadi gerçektir.

Mutlaka Allah'ın taraftarları kazanacak, İsrail orta doğudan def olacaktır.