Karasu Haberleri İnternet Medyası İmtiyaz Sahibi Nevtan Angün'ün "Karasu’nun terör sorunu (!)" başlıklı yazısı.

Kurban Bayramı ile sezona hızlı bir giriş yaptık. Yaz sezonunu bayram ile açınca da ham haliyle maça çıkan oyuncu misali oyunu yarıda bıraktı Karasu. Vitesi boşa alınmış kamyon gibi yokuş aşağı Allah’a emanet gidiyoruz.

Başlığa bakıp da “Karasu’da terör ne alaka?” diyen oldu biliyorum. Türk Dil Kurumu’na göre “Terör” ne demek? TDK’ya göre terör, “Korku salma, yıldırma” anlamına geliyor. “Karasu’da sizi yıldıran ne var?” diye sorsak, herkesin vereceği ortak cevaplar var. İşte Karasu’nun terör sorunu da bunlar.

Değerli okurlar, 1 milyonluk bir ilçeden bahsediyoruz bakın. Yerleşik nüfusu 70 bin civarı olan ve her bayramda, yaz sezonunda insan sayısı 1 milyonu vuran bir ilçe… Yerel yönetimler ve kamu yöneticileri, bu duruma hazırlıklı olması gerekirken yıllardır “Karasu’nun beka sorunu” haline geldi, idaresizlik. Yani sözlük anlamıyla “Karasu’nun kalıcılığı sorunu” var.

Aslında Karasu’da kalıcı sorunlar var, kronikleşmiş, düzeltilemeyen. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’yı bir konuda tebrik etmeden geçemeyeceğim. Sakarya’nın Kocaalili milletvekili Lütfi Bayraktar Karasu’ya geldiğinde, bütün sorunları dile getirdi.

Bir iktidar belediyesinde alışık olmadığımız bir tabloydu. Muhalefetin yapamadığını yaptı ve “Artık buramıza geldi” dercesine ilçenin dertlerini sıraladı.

Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, ilçenin eksiklerini sürekli ilettiklerini söylüyor. Ama Sakarya’da ve Ankara’da sesimizi duyan devlet yöneticisi yok maalesef.

Devletimizin, 1 milyonluk bir ilçeyi yönetemeyecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Ama bakıyoruz, güvenlik yetersiz, sağlık yetersiz, pek çok şey eksik. 70 binlik ilçeye yetecek emniyet ve sağlık personelinin 1 milyonluk ilçeye yetişmesini bekliyorlar. Tam bir komedya, tam bir trajedi!

Yaz geldi mi acil kuyrukları ihbarları yağıyor. Mevcut hastane yönetimi ne yapsın, geçici görevlendirme ile doktor gelmiyor. İnsan üstü gayretle mevcut doktorlar da yetmeye çalışıyorlar acile.

Karasu’nun her köşesinde “Terör sorunu (!)” var, mevcut emniyet personeli yetmeye çalışıyor. Çevik kuvvet gönderilmiyor, ilave personel isteniyor, kadro gönderilmiyor. Koca emniyet binası yaptılar, içini dolduramıyorlar. Artık mevcut personel de yılmış durumda. Onlar da insan üstü gayretle yetmeye çalışıyor.

Sahillerimizde ATV ve motosiklet terörü var. Yeni zengin oyuncaklarından Karasu halkı yıldı artık. Daha birkaç gün önce 17 yaşında kızın üzerinden geçti ve sayısız kırıkla kızı hastanelik etti bir ATV. Sahilde oturanlara aldırış etmeden tozu dumana katan arazi motorları da terör oluşturuyor.

Sahil yolunda yürüyüş yapalım deseniz, ön kaldıran, egzostlarıyla kulakları patlatan motosikletli teröristlerden huzur bulamazsınız. Yeni moda haline gelen ışıklı kolonlarıyla halkın huzurunu kaçıran müzik terörü yapan araçlar da canlı bomba gibi geziyor sahilde. Huzur katilleri…

Allah muhafaza kimseden çakmak dahi istemeyin, fidan gibi bir delikanlıyı delik deşik ettiler, bıçaklanıverirsiniz ne olduğunu anlamadan. Direklerde şempanze dansı yapanlar, Sahil Park’ı diskoya çeviren ve yine sayısız ihbar aldığımız sonic ses sınırını zorlayan vandal müzik terörü de her geçen gün artıyor.

Kısacası Karasu dökülüyor beyler, Karasu sahipsiz ağalar. Sakarya Valiliği, İçişleri Bakanlığı… Belediye başkanımızın, kaymakamımızın, ilçe sağlığın, emniyet müdürlüğünün sesini duymak çok mu zor? Karasu’nun sesi size gelmiyor mu? Halkın yılgınlığından haberiniz yok mu? Basını hiç mi takip etmiyorsunuz? Karasu halkı ve tatilciler sokak terörü mağduru! Karasu, bu teröristlerden ne zaman ve nasıl kurtulacak?