Karasu'da aktif olan ve seçimlere giren muhalefet partileri; CHP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve BBP olarak görülüyor. MHP'yi de burada sayıyorum çünkü iktidarın küçük ortağı olsa da resmi olarak bir muhalefet partisi.
Bu partilerin hepsi ilçemizde belediyeyi alarak, adaylarının seçilmesini istiyor. Peki, bunun için ne yapıyorlar?
CHP geçtiğimiz yerel seçimlerde oyunu önemli ölçüde arttırmış olmasına rağmen halen daha ciddi bir oy farkını daha kapatması gerekiyor. Bu oy farkı 5 yılda bir seçim dönemi çalışarak kapanır mı? Bence kapanmaz. 2019 Yerel Seçiminden neredeyse bir buçuk yıl geçti. İlçenin en büyük ikinci partisi ne tür çalışmalar yaptı merak ediyorum.
İyi Parti'nin Karasu ekibi enteresan
Yerel seçimde dönemin ilçe başkanı alenen Millet İttifakı adayı yerine BBP'ye çalışmıştı. Sonuç kendi koltuğundan da oldu seçimde gitti. CHP listesinden meclis üyesi seçilen iki isimde İYİ partiye geri dönmedi ve CHP'de kaldılar. Sonraki ilçe başkanı ne çalışmalar yaptı ben duymadım. Devam etmek istedi ettirmediler yönetim değişti. Sonra il yönetimine girdi. Mevcut başkan ve yönetimini de takip ediyoruz bence öncekileri gibi seçimden seçime çalışma yolunda...
MHP son yerel seçimlerde Cumhur İttifakı bloğunda yer aldı. Öncelikle tebrik ederim kendi partilerinin seçime girdiği yıllarda bile bu kadar aktif çalıştıklarını hatırlamıyorum. Akp'den çok emek harcadılar Karasu'da. Sonucunda ne elde ettiler peki? Ne doğru düzgün bir komisyona alındılar ne bir önerileri belediye meclisinde ciddiye alındı. İki kazanımları oldu. Biri belediyedeki MHP'liler kovulmadı, ikincisi bir buçuk yıl sonra Kent Park'ın adı Alparslan Türkeş Parkı oldu.
Büyük Birlik Partisi ülkenin tamamı gibi Karasu'da da rağbet görmeyen bir siyasi parti. Mehmet İspiroğlu ismiyle tarihinde göremediği ve bence daha da göremeyeceği bir oy aldı 2019'da.
Saadet Partisi'nin ilçemizde kemik bir oyu var. Bana çok enteresan gelen bir şey bu. Hemen hemen her seçimde 1.000 oy alıyor. Yani bir insan asla seçilemeyeceğini bildiği hatta bir meclis üyesi bile çıkaramayacağını bildiği o kadar seçimde istikrarlı bir şekilde nasıl oy verir? Anlamak zor. Şu konuda tebrik ediyorum ne iktidar partisine yaranmak için ona oy veriyorlar nede kazanabilmek için muhalefet partisinin güçlü bir adayına. Hep aynı noktadalar.
Toparlayacak olursak muhalefet partileri seçimden seçime sokağa iner, esnaftan, çiftçiden bu şekilde uzak durdukça seçim kazanma ihtimallerini zor görüyorum. Şimdi gidin kardeşim vatandaşa derdini dinleyin, mahalle mahalle gezin ilçeyi şimdi öğrenirsiniz insanların gerçek sorunlarını seçim zamanı değil. Dinleyin, öğrenin çözüm önerilerinizi anlatın. Bağlantınızı koparmayın halkla. Keza Karasu partici bir ilçe değil. Bizim ki kadar farklı parti tarafından yönetilen ilçe sayısı azdır.