Hasan Kar'ın "Dikey mimariden yatay mimariye" başlıklı köşe yazısı

TV reklamlarında boya ve dondurmayı görünce yazın geldiğini, kırtasiye, okul ürünleri görünce kışın geldiğini anlıyoruz. Anlıyoruz diyorum artık çünkü ara mevsimleri son yıllarda yaşamıyoruz. İklimsel bir vaka durumu söz konusu artık. İyi günler iyi haftalar…

Yaz ayının son bölümündeyiz. Bu yazın belli bir bölümü gerçekten müthiş sıcak geçti. Klima takılma oranı iyi sayılara, rakamlara ulaştı. O dönem sorduğumuzda servis sırasının ortalama bir ay gibi bir bekleme durumu söz konusu idi. Bazı markalar için hal böyle olunca kimilerinin klima umudu bir sonraki yaza kalmış oldu. Evet kıymetli okurlar, okullar Eylül ayının ikisinde ana okul ve birinci sınıf başlamış olacak. Dokuzunda ise istisnasız tüm okullar başlayacak. Tabi okul hazırlığı markette, pazarda, çarşıda başlamış bile. Her okula özgü okul kıyafetlerinin tanıtımı ve reklamı yapılıyor. Bu yıl ilköğretim, orta okul ve lise öğrenci maliyeti bir veliye ne kadara mal olacak net bir veri yok. Servis ücretleri bu yıl ne kadar olacak, kaç km kadar, kaç TL bu hafta itibari ile oda netleşir artık. Maaliyetler bir öğrenci iki öğrenci üç derken geçim sıkıntısı çeken aile için bu kolay bir durum olmaması gerek. Sadece Ramazan ayı içerisinde değil bu okul dönemi de bu insanların elinden tutulmamalı, destek olunmalı diye düşünüyorum.

Sevgili okurlar 17 Ağustos, Sakarya Kent Meydanı’nda yapılan bir anma programı ile icra edildi. 17 Ağustos'u derinden yaşayan bir şehiriz. Belki bu şehirde en az ev yıkılan ilçelerin içinde yer alıyoruz. Ama şu var! Yıkımın en yoğun olduğu bölgeye uzaklığımız 50 km idi. Yani yanı başımızda büyük bir hasar yaşandı ve onun için depremin ilimize, ilçemize kazandırdığı tek bir şey var oda dikey mimariden vazgeçip yatay mimariye geçişimiz oldu. Bence çok da iyi oldu. Kendinize iyi bakın hoşça kalın.