Ali Keskinsoy'un "Altın nasihatler!" başlıklı köşe yazısı

Değerli kardeşlerim; Hz. Ali Rad.anh Efendimiz bizlere çok güzel nasihat etmiş buyurmuş ki; “Beş kişiye şaşarım.”

Birincisi; ölüleri gördüğü halde, ölüleri toprağa gömdüğü halde, ölümü unutan, ölümden sonrası için hazırlık yapmayan kişilere şaşarım.

Değerli kardeşlerim; ölüler, salalar bize hep şunu haykırıyor, ey insan her an ölebilirsin hazırlığını yap. Ama maalesef insanlar için o kadar tehlikeli şeyler var ki öldükten sonra buna inandığı halde hala hazırlık yapmıyor, gerçekten şaşılacak bir durum.

İkincisi; “Allah'ın yarattığı bu kadar muazzam nimetleri harikulade kainatı gördüğü halde, “Allah acaba var mı?” diye şüphe eden kişiye şaşarım diyor.

Bu kadar şey hiçbir aklı iradesi yokken nasıl kendi kendine olabilir, hepsini icat eden bir Allah (cc) vardır, bizi yediren bizi içiren vücudumuzdaki bu kadar muazzam sistemi yerleştiren Allah'tır, kendi kendine olmaz, şu masa kendi kendine olmuş desem gülersiniz bana, ama kainat kendi kendine olmuş diyenler var.

Allah hepsine hidayet versin.

Üçüncüsü; birinci dirilişin olduğuna birinci hayat olduğuna insanın yoktan var edilip dünyaya geldiğine inandığı halde tekrar dirilmeyi inkar eden kişiye şaşarım.

(30 rum/ 27.ayet’i kerimede Rabbimiz buyuruyor ki) 

Sizi ilk yaratan Allah'tır, tekrar yaratacak tekrar diriltecek olanda Allah'tır, tekrar diriltmek sıfırdan yaratmaktan daha kolaydır ey kafirler niye anlamıyorsunuz Allah buyuruyor.

Dördüncüsü; dünyadaki evini tamir eden dünyadaki evi için elinden gelen bütün cehdü gayreti ortaya koyan, ama ahiretteki evi için, cenneti için çalışmayan kişiye şaşarım.

Biz dünyaya bazen o kadar dalıyoruz ki, ama ebedi ahiret var önümüzde, ebedi kalacağımız bir yer var, asıl yatırımları oraya yapacağız burada zaruret miktarı meşgul olacağız.

Sonuncusu da; dün nutfe iken yarın leş olacak olan kişi nasıl kibirlenir şaşarım.

Geçmişine bak geleceğine bak, kime karşı kibirleniyorsun, neydin ne hale geleceksin ve o gücü kuvveti veren Allah'tır, Haşa Allah'a karşı mı kibirleniyorsun?

Allah bizleri mütevazi eylesin alçak gönüllü eylesin, dünyayı tamir edip ahireti heba etmekten Allah hepimizi korusun muhafaza eylesin.

Allahuteala dünyamızı ahiretimizi hayırlı eylesin…