Ali Keskinsoy'un "Müslüman bu iki şeyi yaparsa hep kazanır!" başlıklı köşe yazısı

Değerli kardeşlerim; Peygamberimiz (s.a.v) müminin her halinin kendisi için hayır olduğunu bizlere ifade ediyor.

Bu ifade çok müthiş bir ifade; müminin her işi kendisi için hayırdır.

Peygamberimiz (s.a.v) bizlere müjde veriyor ve bir istikamet çiziyor,

Buyuruyor ki;

Müminin işi ne kadar da hoştur, müminin işi takdire şayandır, onun bütün işleri kendisi için hayırdır. Yani yaptığı bütün işlerden dolayı kazanır mümin,

Peki nasıl kazanır?

Kendisini sevindirecek, kendisini mutlu edecek kendisine huzur verecek şeyler geldiği zaman, bir nimet geldiği zaman, dünyalık bir nimet, ahiretlik bir nimet, para pul makam mevki ev araba neyse, kendisinin hoşuna gidecek bir şey geldiği zaman şükreder.

“Allah'ım bunu sen verdin sahibi sensin. Ya Rabbi nasıl istiyorsan o şekilde kullanacağım” der. Allah'ın istediği şekilde kullanır. Bundan dolayı da Allah'a hamd eder teşekkür eder. “Allah'ın malı Allah verdi nasıl istiyorsa o şekil kullanmalıyım” der kazanır. O gelen sevindirici şey, mal mülk neyse kendisi için devamlı hayır yağdırır.

Hoşuna gitmeyecek görünüşte kendisine zarar verecek bir şey isabet ettiği zaman,

İnna lillah ve inna ileyhi raciun.

“Biz Allah'a aitiz. Allah'tan geldik, sahip olduğumuz her şey Allah'tan idi yine ona döneceğiz. Allahuteala şimdi verdiğini, verdiği emaneti geri aldı bir sıkıntı yok” der, sabreder yine kazanır.

Ama mümin olmayanları düşünün, nimet gelir şımardıkça şımarır. Müminlerde bu durum yok mu? Maalesef var…

Mümin olduğu halde kafir gibi yaşayanlar var mı? Maalesef var.

Biz onlardan olmayacağız. Resulullah'ın bu güzel ifadesi hem bize bir müjdedir hem de bir istikamettir.

Kafir bir insan mutlu edecek şey geliyor, devamlı şımarıyor devamlı şımarıyor veya kendisine bir sıkıntı geliyor… “Nereden de beni buldu niçin beni buldu niçin başkasına gelmedi, mahvoldum” diyor.

Ama mümin; “Rabbim verdi ise mutlaka bir bildiği vardır, Rabbim benim için sadece hayır murat etmiştir. Mevla bana bu kapıyı kapattı ama nice kapılar açmıştır” diye düşünür sabreder, morali düzgün olur, sıkıntı çekmez devamlı kazanır.

Allahuteala müminin bu özelliğini kuşanabilmeyi hepimize nasip eylesin.

Verdiği bütün nimetleri yolunda kullanmayı nasip eylesin, sıkıntılara dayanabilmeyi göğüs germeyi hepimize nasip eylesin.