Ali Keskinsoy'un "Her gün eriyoruz" başlıklı köşe yazısı

Muhterem müminler;

Hasan Basri Hazretleri’nin çok önemli bir sözü var. Diyor ki, “Ey ademoğlu, sen birkaç günden ibaretsin, günün gittiği zaman, bir kısmının gitmiş demektir. Ey ademoğlu, ey insan, sen birkaç günden ibaretsin, ve bu günler Allah tarafından beyan edilmiş ve sana da bildirilmemiş, her gün geçtikçe senin bir parçan gidiyor.”

Günlerden ibaretiz ya, her gün gidiyor, bir parçamız eksiliyor, belki de tükendik muhteremler. Hiçbir şeyimiz kalmadı, her ne kadar, bedenimiz duruyor gibi görünse de Allah’ın taktir ettiği o, ömür, belki de tükenmiş, artık bir günümüz bir parçamız kalmış belki de.

O zaman ne yapacağız, içinde bulunduğumuz günlerin kıymetini bileceğiz, değerini bileceğiz, ona göre yaşamanın gayreti içerisinde olacağız. Şunu hepimiz biliyoruz ne zaman bir saniye geçse ne zaman 1 dakika geçse, ömrümüz tükeniyor, ecelimize o kadar yaklaşıyoruz.

Peki muhteremler sorayım size, farkında mıyız?

Eriyoruz, bitiyoruz, ecelimize doğru koşa koşa gidiyoruz, farkında mıyız? Selalar okunuyor, bir dahaki sela senin olabilir diyor, ama aklımıza hiç gelmiyor ölüm, kendimize yakıştıramıyoruz.

Sadece ölüm olduktan sonra, ahhh vahhh yapıyoruz, gerçekten ölüm var diyoruz, sonra zevkimize dalmaya devam ediyoruz, o esnada ölüm bir geliyor, aaaa bu kadar erken mi gelecek diyoruz, ama iş işten geçmiş oluyor…

Allah’u Teala tükenmeden tükendiğimizin farkına varabilmeyi hepimize nasip eylesin.

Ahir zamandayız, dünyalık meşgaleler bizi o kadar meşgul ediyor ki, kıyametin ve ecelimizin yaklaştığı farkımız da bile olmuyor.

Ölüm bizi uyandırmadan uyanmayı Allah hepimize lütfeylesin ikram eylesin…