SİYASET

Fazla ihracatla memleketi batıracaklar

Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, yayınladığı basın açıklamasıyla pahalılığın gerekçisi olarak fazla ihracatı gösterdi. Direk, “İhracata yönelik ekonomi modeli izleyip yurt dışındakileri doyuracağınıza bırakın malınız içerde kalsın, memleketimizdeki insanlar doysun” dedi.

-

Ülke içerisindeki pahalılığın gerekçesi olarak fazla ihracatı işaret eden Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, ülke içerisinde mal bırakılmadığını bunun da pahalılığı körüklediğine vurgu yaptı. Başkan Direk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

UYARMIŞTIK

“Aylar önce uyardık, kur farkından dolayı memleketin her şeyi dışarı satılarak memleket boşaltılacak dedik. Ama ‘Biz biliriz’ dediler. Ramazan ayından sonra memleketin halini görün. Yağ üretecek durum bırakmadılar. Yönetemiyorsunuz bırakın artık. Anadolu’nun yönetecek cengaverleri çok.

Memleketimizde üretimle alakalı bir problem yok. Lakin üreticiler ihracatla daha fazla para kazandığı için, üretilen mallar fazlasıyla ihracat ediliyor. Bunun önüne bir an önce geçilmeli. İhracat belli bir kotada durdurulmalı. Fazla ihracat zamanla memleketimizde şu sorunlara yol açacaktır:

KUR FARKI İŞTAH KABARTTI

Satılan malı üretici iç piyasası dış piyasa fiyatına getirmek istiyor. Kur farkı fazla olduğundan malların fiyatı artacak ve artmaya devam edecek. Ham madde sıkıntısı yaşadığımız için kur farkından dolayı fazla ihracatla var olan ham madde stoğumuz tükenecektir.

Asgari ücretle geçinen ve dar gelirli olan vatandaş kira, doğalgaz ve elektriğe gelen zamlardan sonra yiyeceğe zam gelmesiyle birlikte geçim zorlanacak. Geçim sıkıntısından dolayı aile içi geçimsizliklerin artmasıyla beraber aile hayatları çatırdamaya ve ailevi sorunlar baş göstermeye başlayacak.

DEĞİŞİM GERÇEKLEŞECEK

‘Tencerenin boş kalmasıyla beraber tencerenin deviremeyeceği hiçbir hükümet yoktur’ sözüyle bu hükümetin değişimi gerçekleşecektir. Hükümet, bir an önce dar gelirli vatandaş için çözüm bulmalı. Aksi hâlde görevi devretmeli”