Parti grubunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleri tarafından muhtarların sorunlarını gündeme taşıdıklarını ifade eden Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, Karasulu muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı ve kendilerine yönelik bir açıklamada bulundu. Aksoy, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

HAYATİ ROL OYNUYORLAR

“Yeniden Büyük Türkiye idealini, güçlü yerel birimler üzerine inşa etmenin önemini bilerek, halkın devlete en yakın temas noktası olan Muhtarlık kurumunun ve muhtarlarımızın stratejik bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Muhtarlarımız, halkın ihtiyaçlarını devlete hızlıca iletme, çözüme kavuşturma ve denetleme noktasında hayati bir rol oynarlar. ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ idealimiz doğrultusunda, muhtarlarımızın güçlendirilmesi, yetkilerinin artırılması ve gerekli maddi-manevi desteğin sağlanması elzemdir.

MECLİSE TAŞIDIK

Bugün muhtarlarımız, halk ile devlet arasında önemli bir köprü işlevi görmelerine rağmen, ilçemizde dahi çeşitli kronik sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Zaman zaman maddi yetersizlikler, özellikle kırsal mahallelerde, muhtarların verimli hizmet sunmasını engellemektedir. Saadet Partisi-Gelecek Grubu olarak muhtarlarımızın karşılaştıkları sorunları çözmek ve yerel yetkilerini artırmak adına mecliste konuyu gündeme taşıyor ve çözüm yolları öneriyoruz.

PARTİMİZİN HEDEFLERİ:

Muhtarlarımızın yerel yönetimlerde temsil ve katılımı artırılmalıdır. Yetki ve sorumlulukları genişletilmelidir. Maddi destek sağlanmalı, bütçeleri iyileştirilmeli ve ulaşım, seyahat kolaylıkları sağlanmalıdır. Belediyelerle işbirliği ile koordinasyonu güçlendirilmelidir. Muhtarlık sistemi daha kurumsal hale getirilmelidir”

Editör: Nevtan Angün