Karasu’da kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü için CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş basın açıklamasında bulundu. Karakaş, programa davet edilmediklerinin altını çizerken yapılan törenin ise 40 muhtarlı bir ilçeye yakışmadığını söyledi.  

MUHTARLARIMIZA ÖNEM VERİLMELİ

Başkan Semih Karakaş, “Muhtarlarımız, aziz halkımıza çok yakındırlar ve yerel idarelerin en alt birimi olmaları münasebetiyle halkımızın sosyal hayatını yakinen müşahede etmektedirler. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmakta ve bu açıdan toplumsal hayatta çok önemli bir yer tutmaktadırlar. Yerel idarenin ve demokrasimizin temel öğesi olan muhtarlarımızın daha iyi, daha sağlıklı hizmet sunabilmesine imkanlar daha genişletilmelidir. Devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesini gören muhtarlarımızın hizmet standartlarının da geliştirilmesi ve sağlık hizmet vermeleri doğrultusunda muhtarlarımıza daha fazla önem verilmelidir” dedi.

DURUM ÜZÜCÜ

“19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Kaymakamlık bahçesinde gerçekleşen Muhtarlar Günü programına davet edilmediğimiz için maalesef katılım sağlayamadık” diyen Başkan Semih Karakaş, “Programa yaklaşık 40 mahalle muhtarımızdan 17 mahalle muhtarımız iştirak etmiş. Programa davet edilmeme durumumuz nedir bilmiyoruz? Ancak program çok sade ve muhtarlarımıza önem verilmeden gerçekleştiğini gördük. Muhtarlarımız bu ilçenin dinamiğidir. Muhtarlarımıza önem verilmelidir ki mahallelerde yaşayan bireylerimize hizmet daha hızlı ilerlesin. Muhtarlarımızı yok saymak yanlış. Hiçbir kurumun muhtarlarımızın bu özel gününde yanında olmaması gerçekten üzücü” ifadelerine yer verdi.  

Editör: Güler Çınasoğlu