MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında “Türkiye'ye getirilirken; ‘Her türlü hizmete hazırım’ diyen pkk elebaşı Abdullah Öcalan için “Buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" sözlerine ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş açıklamalarda bulundu.

BU NASIL BİR İKİLEM

Karakaş, Bahçeli’nin sözlerini “talihsiz” olarak nitelendirirken, “Bahçeli Öcalan için af istemiştir” ifadelerini kullandı. Başkan Karakaş, “Bahçeli önceki haftalarda tecridin kaldırılmasını istemesinin ardından bu açıklamaları yaptı. MHP liderinin niyetinin ne olduğu, söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Bahçeli 25 yıl önce siyasete ‘Öcalan’ı idam edeceğim’ diyerek girmişti. Sonra idamı kaldırdı, şimdi de mecliste konuşsun demesi nasıl bir ikilemdir? Bahçeli’nin pkk elebaşı terörist, bebek katili, Abdullah Öcalan’a bu yaklaşımı akıllarda soru işaretleri bırakıyor” dedi.

ÖCALAN İÇİN AF İSTİYOR

Başkan Karakaş; “Geçen hafta 'Tecrit kaldırılsın' diyen Bahçeli, bu hafta da 'Gelsin Mecliste DEM grubunda konuşsun' diyerek 'Öcalan için af çıkarılsın' demiştir. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir. Umut hakkı için de bir yasal düzenleme istiyor. Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. 'İmralı canisi' dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞEN NE OLDU

“Devlet Bahçeli bu açıklamaları yaparken Türk Milleti'ne sordu mu danıştınız mı?” diyen Başkan Semih Karakaş, “On binlerce şehit veren ailelere sordunuz, danıştınız mı? Katledilen bebeklerin, şehit edilen öğretmenlerin, polis ve askerlerin, kamu görevlilerinin ailelerine sordunuz, danıştınız m? Pkk için harcanan paraları ödeyen vergi mükelleflerine sordunuz mu? Hani idamı için ip atıyordunuz ne değişti?” sorularını sordu.

BU U DÖNÜŞÜ NEDEN?

Başkan Semih Karakaş açıklamasını, “Bahçeli’nin bu barıştan yana tutumu doğrudur. Ama doğru olmayan, çözüm adresinin İmralı gösterilmesidir. Bunun çözümü İmralı değildir. Sayın Bahçeli ve siyaseti, 'U' dönüşüyle bilinen bir siyaset çeşidi. 'İmralı canisi' derken bir anda neden böyle bir dönüş yaptılar?” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Güler Çınasoğlu