Ayşenur Elmacı'nın "Son yıllarda öyle çoğaldılar ki" başlıklı köşe yazısı

Günlük hayat içinde yaşamımızı kadın olarak sürdürmeye çalışırken; yolda, araçta, markette, okulda, işte kendini bilmez bir sapık tarafından şiddetin bin türlüsüne uğramamız an meselesi.

Tanıyıp tanımamanız, akraba eş dost arkadaş sevgili koca olmanız gerekli değil, adam kafasında yarattığı dünyanın hayaliyle geçerli bir sebeple eylemde bulunabiliyor.

Bu kadar basit

Bu kadar rahat

Bu kadar edepsizce

Bu kadar cesaretle!

Açık giyinmiş, eteği kısa, şortu var, saçını savurmuş, makyaj yapmış, kahkaha atmış, dondurma yemiş, gözüyle süzdü, kuyruk salladı, durdu, bir şey yapmadı canım istedi, kadın işte..........ye kadar gidecek bahaneler silsileleri içinde kendini haklı gören sapık zihniyetli bir erkek.

Kadına şiddetin her türlüsünün önlenemez bir şekilde ilerlediğini görmek üzücü. Sosyal medya üzerinden başlıklar açıp temcit pilavı gibi aynı cümlelerle ayıplamalar, bela okumalar, kınamalar bir işe yaramıyor artık. 

Ülke insanının toplu bir psikiyatrik tedaviye, zihninin resetlenip yeniden şekillendirileceği bir sürece ihtiyacı var. İnsan beynini, düşünce yapısını, paradigmasını değiştirmeden; hukuk, eğitim- öğretim değişikliğinden söz edemeyiz.

Maalesef biz epey bir süre kaybettik evren üzerinde insanlık tarihi adına.

Kadınların değil, sapık zihniyetli, kadın düşmanı erkeklerin tecrit edilmesini, ıslah edilmesini ve kadınlarla birlikte, insana yakışır bir şekilde yaşamayı öğrenmelerini istiyoruz!

Sorun, kadınların erkeklerle aynı alanı paylaşması değil!  Sorun, katillerin, sapıkların, tecavüzcülerin, tacizcilerin, kadınları kendilerinin kölesi zannedenlerin, tüm yaptıklarının yanlarına kâr kalmaması...

Ne yazık ki bu ülkede kalıyor. Şikâyetlerin hepsi gerekli mercilere versek te sonuç verilmiyor. Kovuşturmaya yer yoktur diye adliyeden kâğıt gelir senin aylarca mücadele ettiğin sapık, sapıklığına devam etsin.

Ülkemizdeki adalet sağ olsun.

Caydırıcı yaptırımlar olmadığı için, bu erkek egemen anlayışla mücadele edilmediği için bu Allah’ın belası sapıkların, tecavüzcülerin, tacizcilerin ardı arkası kesilmiyor.

İnsan olmayı yeniden öğrenmeli, kadın ve erkek olarak yaşamayı, doğayla bütünleşmeyi, değerleri, etik kuralları, görev bilincini, sorumlulukları, hayatın özünü kavramayı da öğrenmeliyiz. 

Tüm okurlarımızın bayramını kutlarım. Hayırlı bayramlar.

Hayırlı haftalar.