Ayşenur Elmacı'nın "Yeniden başlıyoruz..." başlıklı köşe yazısı

9 günlük bayram tatilinden sonra haftaya başladık. Sene de iki sefer de olsa dinlenmek, ailesi ile vakit geçirmek, tatil yapmak herkese iyi geliyor. Yeniden doğmuş gibi oluyor insan.

Şimdi ise herkes kaldığı yerden hayatına devam ediyor.

Bayram boyunca mesai yapan, ailesi ile vakit geçiremeyen emniyet teşkilatına, jandarma teşkilatına ve sağlık personellerine buradan teşekkür etmeyi bir borç bilirim. İyi ki varsınız. Alkışların, tebriklerin hepsini sizler hak ediyorsunuz.

Bayram haftasının seçim sonrasına denk gelmesi de insanlara iyi geldi. İyi bir dinlenme oldu diyebiliriz. Yeniden başlıyoruz…

Seçim sonuçları tekrardan ülkemize milletimize hayırlı olsun. Karasu Belediye Başkanlığı’nı tekrardan geçmiş dönemki Belediye Başkanı İshak Sarı kazandı. Kocaali’de ise Ahmet Acar’ın dönem kuralının ardından aday gösterilen Turan Yüzücü seçimi kazandı. Tekrardan hayırlı olsun.

Kuzey bölgesi Ferizli ve Kaynarca’da değişiklik yaparak Ferizli’de İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ata seçimi kazanan isim olurken Kaynarca’da ise Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Kadir Yazgan seçimi kazandı.

Kararı halk verdi. Herkes saygı duymak zorunda, birlik beraberlik içerisinde bir beş yıl geçirmek herkesin ilk temennisidir diye düşünüyorum. Önümüze bakıp işlerimize, projelerimize odaklanıp çalışmaya yeniden başlıyoruz.

Kararları tek başımıza değil empati yaparak alırsak başarılı olabiliriz. Belediye Başkanı seçilen İshak Sarı, Turan Yüzücü aday olup kaybeden diğer adayların projelerini de gözden geçirir ve değerlendirirse kaybeden değil halkı ile tam kazanan olurlar.     

Diğer adayların da maliyeti yüksek olmayan projelerini hayata geçirirlerse asıl tebriki o zaman alırlar.

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi belediye başkan adayları kaybetti evet ancak her partinin içlerinden alınabilecek çok güzel ilçemize yararı olabilecek projeleri var.

Görmezden gelmek yerine bir göz gezdirseniz ve iletişim halinde olunup değerlendirmelerde bulunmanızı temenni ederim.

İlçemizin bir adım daha ileri gitmesi kimseyi üzmez. Bunun kişilerle de alakası yok. Seçilene herkes saygı duymak zorunda, buranın halkı verdi bu kararı. Atama ile seçilmediğinin farkındayız. Hem kim ister doğup büyüdüğü yerin gelişmemesini? Kimse istemez. Nasıl ki sahil projesinden geçerken içimiz açılıyorsa, ilçemizde yaşama sevincimiz artıyorsa her yerin aynı güzellikte olmasını dilemek kötülük değildir.

Yanlışa yanlış dediğimiz için kızabilirsiniz, darılabilirsiniz ama yanlışa yanlış doğruya doğru demeyeceksek, eleştirmeyeceksek bu işi neden yapalım?

Halkın yaşadığı sorunları dile getirmeyeceksek neden bu işi yapalım. Empati, empati, empati diyorum sadece.

Karasu’nun bir adım daha ileri gitmesi için ne yapılması gerekiyorsa o projelerin hayata geçmesini temenni ediyorum. Herkes herkese kırgın kızgın olabilir. Ama hepimizin tek bir derdi var oda Karasu.

Ben bugün de buradayım yarında. Sen de bugün de buradasın yarında. O yüzden tartışılacak, kavga edilecek, oturulup konuşulacak. Çünkü tek bir düşüncemiz var oda Karasu’nun bir adım daha ileri gidip büyümesi.