Ayşenur Elmacı'nın "Gözler Yüzücü’de" başlıklı köşe yazısı

Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü, 1 Nisan’dan bugüne dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Kocaali Belediye sayfasından paylaşılan çalışma görsellerinin altına yorum yapan vatandaşlara; bire bir her sorusuna her sorununa cevap vermesi hem şaşırttı hem de umutlandırdı diyebiliriz.

Şahsım olarak da yakından tanıdığım bir isim olan Turan Yüzücü’nün her vatandaşının sorununa bire bir cevap vermesi biz basının da ilgisini çektiği gibi vatandaşlarında ilgisini çekti.

Vatandaşın alışık olmadığı bir durum bu durum.

Düşünsenize belediye sayfasından bir çalışma görseli, örneğin; bir kaldırım çalışması görselleri paylaşılıyor ve bulunduğunuz yerin belediye başkanı o paylaşımın altına yapılan yorumlara bire bir cevap veriyor.

“Allah, Allah” diyoruz şaşırıyoruz değil mi?

Vatandaşı önemsemek bu kadar basit işte, ötekileştirmeden insan ayırmadan her bireye gülümsemek olayı çözümü ile aktarmanın zor olmadığını görüyoruz.

Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü’ye tekrardan hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bu yazımda da belirtmek isterim ki, Turan Yüzücü’nün değişebileceği aklımın ucundan dahi geçmiyor. 15 yıldan bu yana tanıdığım bir isim. 15 senede hiç değişmediyse bu saatten sonra da bilgisinin, ahlakının, çalışma azminin, yardımseverliğinin ve cömertliğinin de değişebileceğini asla düşünmüyorum.

Kocaali önündeki 5 yıl Turan Yüzücü ile eminim ki çok güzel hizmetlerde bulunacaktır.

Buradan nasıl ki düşüncelerimi aktardıysam aynı şekilde ilçenin eksiklikleri noktasında yanlışa yanlış diyeceğimden de kimsenin şüphesi olmasın.

Eleştiriye açık olduğunu düşünüyorum Turan Başkanın. O yüzden ben başkanların değil her zaman vatandaşların yanında olurum diyorum ve hayırlı haftalar diliyorum.  

KARAKAŞ FARKI VARDI

Karasu Belediye Başkan yardımcıları belli oldu.

Memur kadrosundan Hilmi Erbatan’nın başkan yardımcılığı görevi devam ediyor.

Yine aynı şekilde memur kadrosundan Hüseyin Çakır da belediye başkan yardımcısı seçildi.

Uzun zamandan bu yana AK Parti Teşkilatı’nda çeşitli görevlerde bulunan bu dönem de belediye meclis üyesi seçilen Muhammet Gençbay’da belediye başkan yardımcısı seçildi.

Geçmiş dönemde belediye başkan yardımcılığı görevi yapan İsmail Karakaş’ta başkan yardımcılığı görevine devam ediyor.

Geçmiş dönemde de vatandaşlarla bire bir ilgilenen ve büyük sorumluluklar alan isim olan İsmail Karakaş’a bir parantez açarak yazımı sonlandırmak isterim.

Her Belediye’ye çıktığımda ve karşılaştığım görsellerde İsmail Karakaş’ın toparlayıcı bir isim olduğunu gönül rahatlığıyla dile getirebilirim. İşini düzgün ve çözüm odaklı yapmak, Karakaş’ı tekrardan bu pozisyona getirdiğini düşünüyorum.

Sorun dinlemek ve çözüm sunmak çok zor bir iştir. Her belediye ziyaretimde başkan yardımcılığı görevi olarak baktığımda Karakaş harici ziyaretçisi olan bir başkan yardımcısı daha yoktu. Karakaş, aslında hem yorgun hem çalışkan, bu yüzden hak ettiği yerde olan bir isimdir.

Başkan yardımcılığı görevine getirilen Erbatan, Karakaş, Gençbay ve Çakır’ı kutlarım ve çalışmalarında başarılar dilerim.