23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 98.yılında tüm yurtta olduğu gibi Karasu’da da coşkuyla kutlandı. Pazartesi günü saat 09:30’da Karasu Hükümet Konağı’nda düzenlenen çelenk töreniyle, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve beraberindeki öğrenciler Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Sunuculuğunu Aziziye İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ceren Kurt’un yaptığı program, saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni İsmail Hakkı Gayretli’nin yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Programda Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve ilçe protokolü de tam kadro hazır bulundu. Hükümet Konağı’ndaki programın ardından kutlamalar saat 10:30’da Karasu Şehir Stadı’nda devam etti.

 

 

Stadyumdaki kutlama programına Karasulu vatandaşlar ve çocuklar da büyük ilgi gösterdi. Programın sunuculuğunu Nihan Dertli ve Adem Şişman yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günü anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, anaokulu gösterisi, şiirlerin okunması, izci grubunu gösterisi, halk oyunu gösterileri, ödül töreni, konuk ekip Makedonya ve Karadağlı öğrencilerin gösterileri, saz ekibi ve karate ekibinin gösterileri ile tamamlandı. İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Turhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünün göründüğü gündür 23 Nisan. Bugün, 98 yıl önceki coşkuyu ve mutluluğu duyduğumuz için çok mutluyuz. Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güveni göstermektedir. Demokrasi ve kardeşliğin temellerinin atıldığı bugünü dünya çocuklarıyla aynı anda kutlamak bizlere büyük onur vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

 

Turhan’ın konuşmasının ardından Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Veysel Kayra Çağılcı, kürsüye gelerek çocuklar adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından Karasu Anaokulu öğrencileri renkli gösterilerini sundu ve izleyenlerden büyük alkış aldı. Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu öğrencisi Nurgül Çatalbaş, ‘Çocuk Bayramı’ adlı şiiri okudu. Aziziye İlkokulu öğrencilerinin çiftetelli gösterisi büyük beğeni topladı. Yalı İlkokulu öğrencisi Burak Rıdvan Uygun, ‘Dünya Çocuk Bayramı’ adlı şiiri seslendirdi. Sonrasında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunu gösterisi ilgiyle izlendi. TOKİ Demokrasi İlkokulu öğrencisi Tusem Dursun, ’23  Nisan’ isimli şiiri okudu. Gazi Ortaokulu ve Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu gösterileri de büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödül ve madalyalarını Kaymakam Aziz Mercan, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman verdi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Karasu’ya gelen misafir öğrenci toplulukları olan Makedonya ve Karadağ ekipleri, yöresel kıyafetleri eşliğinde halk oyunu gösterilerini sundu. Ardından İnönü İlkokulu öğrencileri keyif dolu bir gösteri sundu. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerinin orkestra eşliğinde seslendirdiği şarkılar beğeniyle dinlendi. Karate ekibinin nefes kesen kısa gösterisinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.yıl kutlamaları sona erdi. Tören programında ödül ve madalya alan öğrencilerin isimleri şöyle sıralandı:

 

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler:

1) Ensar Nebi Kaçar (İnönü İO) ve Esma Şüeda Çınar (Fatih Sultan Mehmet İO)

2) Selin Dilek (Fatih Sultan Mehmet İO)

3) Beyza Filizfidanoğlu (Mehmet Akif Ersoy İO)

 

Şiir  yarışmasında dereceye giren öğrenciler:

1) Elif Eylül Uysal (Namık Kemal OO)

2) Bilge Didinmez (Fatih Sultan Mehmet OO)

3) Zeynep Sare Saka (Namık Kemal İmam Hatip OO)

 

Akıl oyunlarında dereceye giren öğrenciler:

Mangala: Furkan Taner Etekli (Şehit Oktay Demirci OO) ve Salih Emin Ünal (İnönü İO)

Reversi: Emirhan Aşık (Şehit Oktay Demirci OO)

Pentego: Nida Meletli (Adatepe OO)

Kuloni: Tuğçe Turhan (Adatepe OO)

Obitz: M.Emin Amanet (Fatih  Sultan Mehmet İO)

Equlibiro: Şevval Nur Uçar (İnönü İO)

 

Akıl oyunlarında başarılı çalışma ortaya koyan öğretmenler:

1) Furkan Enşici (İnönü İO)

2) Yeliz Çakan (İnönü İO)

3) Sultan Evirgen (İnönü İO)

 

23 Nisan Koşusu Yıldız Erkekler:

1) Anıl Kuru (Cumhuriyet OO)

2) Talha Binay (Kurudere OO)

3) Ensar Hısım (Karasu İmam Hatip OO)

4) Alper Keskin (Fatih Sultan Mehmet OO)

 

23 Nisan Koşusu Yıldız Kızlar:

1) Kevser Ütebay (Adatepe OO)

2) Damla Özdemir (Kurudere OO)

3) Sıla Özdemir (Kurudere OO)

4) Rabia Egelioğlu (Kurudere OO)

 

23 Nisan Koşusu Küçük Erkekler:

1) Sefa Alemdar (Kurudere OO)

2) Kerem Özdemir (Kurudere OO)

3) Ömer Yavrum (Limandere İO)

4) Efe Tolga Türk (Karasu İmam Hatip OO)

 

23 Nisan Koşusu Küçük Kızlar:

1) Sinem Koç (Kurudere OO)

2) Nurgül Aslanbay (Mehmet Akif Ersoy OO)

3) Beyza Aygüneş (Kurudere OO)

4) Şevval Özdemir (Kurudere OO)