Karasu Aktar Baharat İşletmecisi Özgür Batur, bahar yorgunluklarının bitkisel çözümlerle çözülebileceğini açıkladı. Batur, “Bahar aylarında üzerinde ağırlık ve yorgunluk olmasını istemeyenler çeşitli bitkisel çaylarla bu yorgunluğu üzerlerinden kolayca atabilirler" ifadelerini kullandı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Özgür Batur, “Baharın gelmesiyle birlikte vücudumuzda halsizlik ve kırgınlıklar oluşur. Özellikle bağışıklık sistemimizin zayıflaması sonucu sıklıkla bahar nezlesi oluruz. Bahar aylarını rahat atlatmak için bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Bahar alerjisi ve polen alerjisine karşı çörekotu yağı tüketilebilir. Geniz akıntısı yaşayanlar ise adaçayı kullanabilirler. Adaçayı bağışıklığı güçlendirdiği için gribe karşı bizleri korur. Özellikle çocukların ve belli bir yaş üzeri kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirmesi için günlük olarak kullanılmasını tavsiye ederim” dedi.

RAHAT VE ZİNDE

“Bahar yorgunluğuna antiseptik özelliği olan melisa çayı da kullanılırsa bu aylarda yaşanan düzensiz uyku problemi de ortadan kalkar. Ayrıca yeşil çay da günlük tüketildiğinde hem metabolizmayı hızlı çalıştırır hem de bağışıklık sistemini güçlendirir” diye konuştu. Kronik vücut yorgunluğu içinse iki adet havucu ve 10-15 adet inciri ayrı ayrı bir litre suda ayrı ayrı kaynatarak soğudukları zaman birbirleri ile karışım yapılmalı. Yapılan karışımı günde bir bardak içen kişi kendini rahat ve zinde hisseder” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 6646

N V T 6642