Karasu’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlikle kutlandı. Sabah saatlerinde Karasu Kaymakamlığı önünde çelenk töreni düzenlendi. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı ve ardından ise saygı duruşundu bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören, Karasu Şehir Stadı’nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

BİRLİK VE BERABERLİK

İlçe stadında düzenlenen programda Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ve Belediye Başkanı İshak Sarı öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Karasu İlçe Milli Eğitim Çetin Turhan ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Turhan konuşmasında, “23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugünde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

GÖSTERİ VE ŞİİRLER

Turhan’ın konuşmasının ardından TOKİ Demokrasi Ortaokulu, Özel Eğitim Uygulama Okulu I.Kademe, Zübeyde Hanım Anaokulu, Karasu Anaokulu, Şehit Teğmen Ömer Faruk Civelek Anaokulu, Özel Özşen Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve İnönü İlkokulu öğrencilerinin özenle hazırladığı rond, Anadolu çocuğu, halk oyunları gösterileri izleyenlerin beğenisine sunuldu. Yapılan gösteriler Karasu Şehir Stadı’nı dolduran vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Zeynep Saliha Seven, Sezi Eratik Okulu’ndan Semiha Dayı, Aziziye İlkokulu’ndan Buğlem Cinbir, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Fatma Nur Ayar ve Karasu Özel Özşen Ortaokulu’ndan Aylin Kıvanç şiirlerini okudu. İnönü İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı final gösterisi ise güne damgasını vurdu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Programda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni de düzenlendi. Sezi Eratik Ortaokulu’ndan Eren Hakan ortaokullar şiir yarışmasında, Şehit İsmail Hakkı Ortaokulu’ndan Birsen Ecrin Uzun ortaokullar kompozisyon yarışmasında birinci oldu. İlkokullar arasında yapılan resim yarışmasında ise Özel Karasu Koleji İlkokulu’ndan Mustafa Kerem Yıldırım birinci, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan Armira Akdeniz ikinci, İnönü İlkokulu’ndan Zeynep Esendemir üçüncülük elde etti. Ortaokullar arasında ise Özel Karasu Koleji Ortaokulu’ndan Buğlem Sarı birinci, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Sevdenur Aygüneş ikinci, Sezi Eratik Ortaokulu’ndan Buse Örgen ise üçüncü oldu. Öğrencilere ödülleri ise ilçe protokolü tarafından verildi.

MİLLİ EGEMENLİK KOŞUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milli Egemenlik Koşusu dereceleri de belli oldu. Dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise şöyle:

Yıldız Erkekler Ortaokul (2009-2010-2011)

1. Anıl Padak (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

2.  Furkan Akdağoğlu (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

3. Alperen Arslan (Namık Kemal Ortaokulu)

4. Yusuf Yiğit (Toki Ortaokulu)

Yıldız Kızlar Ortaokul (2009-2010-2011)

1. Sinem Elmalı (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

2.  Beren Aydın (Namık Kemal Ortaokulu)

3. Aleyna Demir (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

4. Rimas Alsulaybi (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

Küçük Erkekler Ortaokul (2012-2013)

1. Mustafa Yavuz Topuz (Sezi Eratik Ortaokulu)

2. Metehan İmamoğlu (Şehit İsmail Hakkı Yılmaz Ortaokulu)

3. Alperen Sürekçi (Sezi Eratik Ortaokulu)

4. Mehmet Arda Yiğit (Sezi Eratik Ortaokulu)

Küçük Kızlar Ortaokul (2012-2013)

1. İlayda Eylem Göz (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

2. Rumeysa Can (Toki Ortaokulu

3. Fatma Yağmur (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

4. İnci Çağla (Sezi Eratik Ortaokulu)

Minik Erkekler İlkokul (2013-2014-2015)

1. Serhat Serdaroğlu (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu)

2.  Efe Çobanoğlu (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu)

3. Mahmut Yasin Özbek (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu)

4. Berat Topuz (İnönü İlkokulu)

Minik Kızlar İlkokul (2013-2014-2015)

1. Miraysu Güngör (İnönü İlkokulu)

2. Berilsu Pehlivan (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu)

3. Defne İskender (İnönü İlkokulu)

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89