Anadolu Gençlik Vakfı (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Sakarya Şubeleri tarafından hazırlanan ve Karasu temsilcilikleri öncülüğünde gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programı, 31 Aralık Pazartesi günü konferans salonunda sahneye kondu. Yaklaşık 3 saat süren programın sunuculuğunu AGD Tanıtım ve Medya Başkanı Cihad Koç yaptı. Mekke’nin fethinin 1388.yılı kutlaması adına yapılan program, Karasu Ulu Camii Müezzini Mahmut Paycı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AGD Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, bir açılış konuşması yaptı. “Biz, İstanbul’un fethini Diyarbakır’ın fethinden, Diyarbakır’ın fethini Kudüs’ün fethinden, Kudüs’ün fethini Mekke’nin fethinden ayrı görmüyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Aksoy, şu ifadelere yer verdi:

 

 

Yürek yakan sayılar

 

“Suriye’de iç savaş 8 yıldır devam ediyor. Filistin toprakları yüzyılı aşkındır işgal altında ve o topraklarda 70 yıldır işgalci İsrail var. Yemen’de acımasız bir savaş devam ediyor. Sadece bombalar değil, açlık ve hastalık binlerce çocuğun ölümüne neden oluyor. Libya’da sular durulmuş değil. Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik baskılar devam ediyor. Nijerya’da Somali’ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışma nedeniyle kırsal alanlar boşalmış, yüzbinlerce insan toplama kampında yaşıyor. Diğer taraftan 7 milyar 600 milyon insanın yaşamış olduğu bu gezegenimizde her beş saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Her dört saniyede bir insan mülteci durumuna düşüyor. Her gece 8oo milyon insan aç yatıyor. Yaklaşık bir buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum, 2 milyarın üzerinde insan da yoksulluk sınırının altında hayat mücadelesi veriyor. Emperyalist güçler, tüm bunlar olurken hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekilde uyutup uyuşturarak duyarsızlaştırıyor ve hakikati örtbas ediyor. Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşının olduğunun farkındayız. Fetih, kapıları açan, kalpleri Allah’la buluşturan demektir. Fetih, cihat etmek demektir”

 

Mehter gösterisi

 

İlçe Başkanı Aksoy’un konuşmasının ardından genç mehteran takımı bir konser sunumu gerçekleştirdi. Genç ve çocuklardan oluşan Mehter takımının sunumu, davetlilerden büyük alkış aldı. Mehter gösterisinin ardından AGD Sakarya Yönetim Kurulu Üyesi Abdulsamet Ayhan da bir konuşma yaptı. Ayhan, AGD’nin Türkiye genelinde ve Sakarya’da yaptığı çalışmalardan bahsederek projelerin amacını dile getirdi. Ayhan’ın konuşmasının ardından sunulan sinevizyon gösterisi büyük beğeni topladı. AGD Karasu ortaokul komisyonu tarafından hazırlanan ezgi dinletisi de davetlilerden alkış aldı. Mekke’nin Fethi konulu kum sanatı sinevizyon gösterisi de davetlileri hayretler içerisinde bıraktı.

 

Fethi 1 saatte anlattı

 

Sahneye son olarak Karasu Müftüsü Mustafa Aydın geldi ve programın da son konuşmasını yaptı. Müftü Aydın, yaklaşık 1 saat süren Mekke’nin Fethi’nin neredeyse an be an anlatıldığı konuşmasında “Mekke’nin fethi, İslam tarihi için önemli bir dönüm noktası. Her şeyden önce Mekke’nin fethini anlamak için fethe hazırlık olan Peygamber Efendi’mizin hayatında, Müslümanların yaşadıklarını da yad etmek gerekiyor. Hudeybiye’yi anladığımızda, Mekke’nin fethini de tam anlamıyla anlamış oluruz” ifadelerini kullandı. Aydın’ın konuşmasının ardından siyer-i nebi ödül törenine geçildi. Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, Saadet Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun ve Karasu Belediyesi Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Nur Kalkay birinci, yine Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Özkul ikinci ve ŞÜİAAL öğrencisi Umut Güçlü ise üçüncü oldu. Program sonunda düzenlenen kermeste, davetlilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.