18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Karasu’da kutlandı. Karasu Kaymakamlığı önünde düzenlenen çelenk töreninde Karasu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Ardından ise ilçe protokolü, Karasu Merkez Mezarlığı’nda bulunan şehit mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

KONUŞMALAR YAPILDI

Kutlama programı Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adem Arslan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Yalçın ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konferans salonunda düzenlenen programda Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen ilkokul, ortaokul ve liseler arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DERECELER BELLİ OLDU

İlkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında Aziziye İlkokul öğrencilerinden Zeynep Nil Uygur birinci, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Çağdaş Merttürk ikinci oldu. Ortaokullarda ise Sezi Eratik Ortaokulu’ndan Buse Örgen birinci, Gazi Ortaokulu’ndan Sinem Günaydın ikinci, Özel Özşen Ortaokulu’ndan Irmak Uçar ise üçüncü oldu. Liseler arasında ise Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Beşer birinci, Karasu Anadolu Lisesi’nden Mine Medine Sütçü ikinci, Karasu Anadolu Lisesi’nden Ayşe Beren Nalçacıoğlu ise üçüncü oldu. Öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

DUYGU DOLU ANLAR

Ardından ise okul öğrencilerinden Erva Nur Kolip ve Melih Sezgin; Çanakkale Şehitleri şiirini okudu. Özenle hazırlanan öğrenciler, okudukları şiir ile duygulandırdı. Yine okul öğrencilerinin hazırladığı “Anafartalar’da bir çift göz” adlı tiyatro gösterisi büyük beğeni aldı. Öğrencilerin sergiledikleri performanslar da izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı. Programın sonunda ise tiyatro oyunu ayakta alkışlandı. Anma programı çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi