• 25-10-2024
  • USD 34,29
  • EUR 37,18
  • STERLIN 44,62
  • ALTIN 3.000,44
  • BİST100 8.856
  • BTC 67.525
3 ay önce SİYASET

Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal basın açıklamasında bulunarak; Kaymakam Mehmet Uğur Arslan ve Belediye Başkanı İshak Sarı’nın aldığı kararları olumlu karşıladıklarını ve onayladıklarını söyledi. Önal, “Vatandaş elbette sahil kenarında masa koyup oturabilirler ama o masalarda içki içilmesi rahatsız edici” dedi.

3 ay önce KARASU

Akçakoca Müftüsü iken Karasu 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen “Sabetayist” davasında hakkında beraat kararı çıkan Şaban Soytekinoğlu’nun beraat kararı, Sakarya BAM tarafından onandı. Ali Koç’un avukatları ise dosyayı temyiz için yargıtaya taşıyacak.

3 ay önce KÖŞE YAZILARI
3 ay önce KARASU

Karasu Kaymakamlığı, 17 Temmuz Çarşamba günü yayınladığı genelge ile Karasu sahili boyunca alkollü içecek içen ve deniz yasağında denize giren vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Genelgenin, tatilcilerin can ve mal güvenliği ile huzurunu sağlamak amacıyla uygulanacağı belirtildi.

3 ay önce SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özellikle son dönemde su kullanım oranının artışıyla birlikte oluşabilecek risklere dikkat çekerek vatandaşlara bir kez daha “tasarruf” çağrısı yaptı. 2024 raporunu açıklayan yetkililer 2024 yılının ilk 6 ayında harcanan suyun son 3 yıla oranla çok yüksek olduğunu belirtti. Son 3 yılın ilk yarısında ortalama 27 milyon metreküp su harcanırken, bu miktar 2024’ün yarısında 32 milyon metreküpe çıktı.

3 ay önce KÖŞE YAZILARI
3 ay önce KÖŞE YAZILARI
3 ay önce MAHALLELER

Karasu Mahallesi’nde yaşayan Nusret Alıkçı, kendi izniyle yapılan yolun hatalı yapılması sebebiyle yine kendisinin mağdur olduğunu söyledi. Bir metrelik kot farkının yıllardır çözülemediğini söyleyen Alıkçı, “Benim mağduriyetim nasıl çözülecek? Kim çözecek? Kimsenin ilgilendiği yok” diye konuştu.

3 ay önce MAGAZİN

Milyonların beğenerek izlediği Güldür Güldür Show’da Karasu vurgusu yapıldı. Yeter ve Feridun karakterlerini canlandıran oyuncuların skeç senaryosundaki “Karasu’da yazlık” detayı dikkat çekti.

3 ay önce EĞİTİM

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde 2023 yılının başlarında yapımına başlanan yeni anaokulu için son viraja girildi. İlçe merkezinde bulunan anasınıflarının bu okulda toplanmasının hedeflendiği okul için Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan velilere seslenerek; “Şu an bu okulumuz için kayıt işlemleri başlamadı. Velilerimizin tedirginliğini anlıyoruz. Fakat endişe etmeye gerek yok. Okulumuz Eylül ayına yetişecek” vurgusunu yaptı.