Karasu’nun Karasu Mahallesi’nde tarımla uğraşan Nusret Alıkçı, yıllardır belediyelerden çözüm bulamadığı için mağdur olduğunu iddia etti. Yol altında konulan künkün, kot farkı alınmadan konulması sebebiyle 15 dönüm tarlasının su altında kaldığını belirten Alıkçı, şu ifadeleri kullandı:

“Bahçemin yanındaki yolun köprüsünü 1970 yılında kendim yapmıştım. Dar olması nedeniyle trafik kazaları meydana geliyordu. Yıllar sonra dönemin muhtarı ile İl Özel İdaresi, bu yolun altına künk koyarak yolu genişletti. Kendi kafalarına göre arazi şartını hesap etmeden künkü döşediler. Tarla kotunu almadılar. Künkü 1 metre yükseğe yerleştirdiler. O günden beri de 15 dönüm tarlamı ekemiyorum. Su basıyor, 5 dönüm alanda da sudan dolayı fındık alamıyorum.

Zeki Toçoğlu’na, Ekrem Yüce’ye bu durumu anlattım, yardım istedim. ‘Grup bağlantı yolu değil’ diyerek ‘Büyükşehir değil, Karasu Belediyesi bakıyor’ yanıtını aldım. Karasu Belediyesi’ne dilekçe verdim. Hala bekliyorum. ‘Ben yapayım’ diyorum, ‘Yolu sen kazamasın, ceza yersin’ diyorlar. Temmuz ayında gelineceği söylendi, gelinmedi. Peki benim mağduriyetim nasıl çözülecek? Kim çözecek? Kimsenin ilgilendiği yok”

Kot Farkı Nedneiyle 15 Dönüm Tarlayı Ekemiyor F2

Kot Farkı Nedneiyle 15 Dönüm Tarlayı Ekemiyor F1

Kot Farkı Nedneiyle 15 Dönüm Tarlayı Ekemiyor F4

Kot Farkı Nedneiyle 15 Dönüm Tarlayı Ekemiyor F3

Editör: Nevtan Angün