EKONOMİ

Sofralarınız daha da renklenecek

Tüketiciyi sofralarda alışılmışın dışına çıkartan Karasu Sahil Karadeniz Ekmek Fırını, mor ekmeği piyasaya sürerek ilçenin ilgi odağı haline geldi. Yaklaşık 20 gündür ilçede piyasada olan ve Karasu’da bayiliğinin yalnızca Sahil Karadeniz Ekmek Fırınında olduğu mor ekmeğin faydaları saymakla bitmiyor.

KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

 

Karasu’da ekmekte sayısız çeşidi piyasaya süren Sahil Karadeniz Ekmek Fırını, bu kez mor ekmekle de müşterilerinin karşısına çıkıyor. Ekmekte tüm algı ve alışkanlıkların ötesine giden Sahil Karadeniz Ekmek Fırını İşletme Sahibi İlyas Çakır, sekiz çeşit mor sebze ve meyvelerden elde edilerek renk pigmentinden saflaştırılarak moleküler seviyesine kadar ayrıştırılarak toz haline getirilip ekmek olarak halka sunulduğunu belirtti. İstanbul Üniversitesi bünyesinde olan SANKARA Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nin 12 yıllık çalışmasının sonucunda mor ekmeğin çıktığını da söyleyen Çakır, mormiksi uzmanların belirlediği ölçüde ekmeğin içerisine koyduklarını ve araştırma merkezi tarafından yapılan ekmeğin takip ve denetiminin de yapıldığının altını çizdi.

 

Faydaları saymakla bitmiyor

 

Mor ekmeğin renginin yanı sıra sağladığı faydalarla da dikkat çektiğini vurgulayan İlyas Çakır, “Obezite ile mücadele, böbrek yetmezliği, kalp ve damar hastalığı, kol ve bacak uyuşması, yüksek tansiyon, diz ve kalça eklemleri, kalp ve beyin damar tıkanmaları, erken yaşlanma ile başlayan unutkanlık gibi birçok sağlık problemlerine düzenli kullanımında ciddi yararı var. Buradaki amaç, mor renk pigmentinde olan antosiyanin maddesinin insan vücuduna girmesini sağlamak. İnsanların da günlük hayatlarından çıkartmadığı ve sürekli olarak tükettiği ekmek yoluyla gerçekleştirdiler” sözlerine yer verdi. Yaklaşık 20 gündür üretimini yaptıklarını da ifade eden Çakır, ekmeğin tadında hiçbir değişim olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Sahte satıcılara dikkat

 

Eski hastane yolu üzerindeki şubemizde olduğu gibi Plaj Caddesi’ndeki şubemizde de mor ekmek bulunuyor. Ayrıca Merkez Camii altında bulunan şubemiz ve Karasu - Kocaali Yolu üzerindeki (Ankara Caddesi) Hakkı Usta İskenderoğlu Ekmek Fırını'nda da mor ekmek satışımız mevcut. Burada günlük ortalama 50 adet mor ekmek çıkartıyoruz” diyen Sahil Karadeniz Ekmek Fırını İşletmecisi İlyas Çakır, tüketicilerin bilinçlenmesi halinde bu sayının daha da artacağını düşündüklerini söyledi. 300 gram mor ekmeği 5 lirayla satışa sunduklarını da belirten İlyas Çakır, “İlçedeki bayiliğini aldığım üniversite benden yaptığımız ekmeğin numunesini dahi istediler. Yani, Karasulu halkımız güvenle bu ekmeğe bizim aracılığımızla ulaşabilir. Birçok şeyde olduğunu gibi mor ekmeğin de sahtesi piyasaya sürüldü. Karasu’da şu anda yalnızca bizde var. Ancak ilçe dışından alanlar sahte olup olmadıklarından emin olsun. Gerçeğini sahtesinden çok kolay bir yöntemle ayırt edebiliriz. Bir dilim mor ekmeğin üzerine limon sıkıp bir süre beklettiğinizde rengi kırmızıya dönüyorsa, bu ekmek gerçektir. Fakat renginde kararma oluyorsa ya da kırmızıya dönük bir değişim olmuyorsa o ekmek sahtedir ve vatandaşların o ekmeği tüketmemelerini öneriyoruz" dedi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: