Dünyada tarifi olmayan pek çok çiçek olmasına rağmen, 80 ila 800 milyon arasında bilinen çiçek çeşidi vardır.

 Hepsini bilmesek veya tanıyamasak bile, çiçekçiye gittiğimizde hangi çiçekleri hangi amaçla alacağımızı veya aldığımız çiçeklerin isimlerini ve özelliklerini nasıl bileceğiz?

Karasu çiçekçi size bu konuda sonsuz yardımda bulunacak sitemizde her kategoriye ait ayrı çiçekler mevcuttur. Doğa çiçek kültürümüzü gösterir. Gül tutkuyla, Zambak lüksle, Orkide güzellik ve ihtişamla, Papatya sadelikle, Sümbül parfümle, Lale saltanatla... Bir buket gülün "Seni Seviyorum"un Anlamı ve Anlamı beklenen teşekkür mesajı yüzüğün anlamından farklıdır. Belki daha aşikardır, pazar kahvaltısında masadaki bir papatya buketinin mesajı gibi...

 Çiçeklerin dili 1600'lü yıllarda İstanbul'da ortaya çıktı.

 Eşi ile İstanbul'da yaşayan İngiliz Leydi Mary Wortley Montagu tarafından 1716 yılında toplanan bu çiçeklerin anlamı İngiltere'ye nakledildi Fransa’da yayılan merak, 800 çiçek türünün anlamlarının belirlenmesine ve dünya çapında ortak bir çiçek dilinin oluşmasına yol açtı.

  Çiçeklerin etkileri üzerine bir araştırma yaptılar "İnsan zihninde çiçekler kadar hızlı olumlu etki yapan hiçbir şeye rastlamadık." En bariz açıklama bu olsa gerek...  "Erkeklerin" çiçek almayı ve çiçekleri sevdiklerini de belirtirler... Çiçekçiler Erkekler "çiçek yıldızları" çiçek derler. Görünüşü gerçekten çekici, bir gül kadar zarif ve masum bir kadın gibi...  Kendine güvenen anlamına gelen zambaklar sürü için iyi bir seçim olabilir. Sizler de sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız Karasu çiçek siparişi ile sevdiklerinizi mutlu etmeniz mümkün.

  Çiçekler her özel anınızda tüm mekanlarımızda bulunur…

 Gülmekle ağlamak arasındaki muhteşem duygu.

 Gençliğin, Romantizmin ve Aşkın simgesi olduğu için özellikle kadınlar için vazgeçilmezdir.

 Doğru veya yanlış, önemli değil. Çiçeklerin görüntüsü kadınların kullandığı çoğu objede bile var...

 Hiç ummadıkları bir anda bir buket çiçek almak onları bütün gün sınırsız alışveriş yapmak kadar mutlu edebilir... sizler de Karasu çiçek gönder ile karşınızdaki insanı mutlu edebilirsiniz.

  Çiçekleri fotoğraflamayı, saçlarına çiçek koymayı severler Seyahat etmeyi severler...  İnsanlara bahar gelir, Yapraklara dokunduklarında ruhu okşamış gibi kokarlar ve kokuları mutluluktur. Çiçeklerin mutluluk üzerindeki ani etkisi de kanıtlandı. Bu tavsiyeyi memnun etmek istediğiniz sürece kullanmalısınız.

 Acaba kaç kişinin krizantemden kehanet yeteneği yok?

 "Çiçek gibi koktuğunu" iddia eden çiçekli parfümler almayanlara ne demeli...

 Özel günlerde çoğu kişi çiçek göndermeyi kolay bir yol olarak görse de çiçekler anlamını bilenler için en özel yoldur. Sakarya Karasu çiçekçi denilince akla gelen Cihan Altunkaya, çiçeklerin anlamlarını şöyle sıraladı:

  Beyaz güller; Masum, Kırmızı Gül; Aşk, Nilüfer; Geleceği yeniden icat eden Hong Hong; Kalbim senin

 Beyaz Lale; Arındırıcı Saflık, Gül Altın; Sıcak aşk, Kırmızı Lale; Seni seviyorum

 Beyaz karanfil; Temiz, pembe lale; Anlayış, kırmızı karanfil; Aşk, sarı laleler; Voltaj

 Pembe Karanfil; Saygılarımla, Violet; Sarı karanfil, tevazu; Üzüntü

 Anemon; Gençlik, Lily; Güven, Beyaz Gladio; Dostluk

 Kırmızı Gladio; İşte Beyaz Krizantem; Sadakat, Pembe Planör, Elegance

 Sarı Gladio; kıskançlık, mor krizantem; Asidik, Mor Buzul; İnanç

 Orkide; Gururlu, Stelicia; Sıcak aşk, Fulya; Unutma beni

Editör: Nevtan Angün