EKONOMİ

Kuaför, berber ve güzellik salonlarına kapatma kararı

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla ülke genelinde yürürlüğe girdi. Sakarya’da da berberler pazar günü kapalı olurken, kuaför ve güzellik salonları ise salı günü hizmete kapalı olacak.

Her ilin sektörel yapısı, işletme profili ve tüketici tercihleri dikkate alınarak kapalı günlerin valilikler tarafından belirlendiği vurgulandı. Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, kararı şu sözlerle duyurdu:

“Ticaret Bakanlığı tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarıyla ilgili yeni yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. 2019 yılında, Sakarya Valiliği ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda Sakarya ilimizde pazar günleri erkek berberleri, Salı günleri de bayan kuaför ve güzellik salonlarının kapatılması kararı resmen alındı.

UYGULAMA BAŞLADI

Bununla ilgili denetimler Ticaret Bakanlığı tarafından yapılıp uygulamaya uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı tebliğ edildi. Gelen resmi yazı üzerine 7 Temmuz Pazar ve 9 Temmuz Salı günü olmak şartıyla esnaflarımızın kapatmaları karara bağlandı.

Olası bir randevu sisteminde ise müşteri tarafından alınan randevuya dair davetiye Esnaf Odası’na ulaştırıldığında gerekli izin belgesi için çalışma yapılacaktır. Uygulama, yürürlüğe girmiş durumda. İlimize, ilçemize ve esnafımıza hayırlı olması dileklerimizle”