Havaların soğuması ve kış ayının gelmesiyle beraber enfeksiyonlu hastalıklar da beraberinde geldi. Karasu Aktar Baharat İşletmecisi Özgür Batur, bu sene grip ve nezle için hazırladıkları bitki çayında değişiklik yaptıklarını söyledi.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ KUVVETLENECEK
Karasu Aktar Baharat İşletmecisi Özgür Batur, “Bu sene hazırladığımız karışım ile bağışıklık sistemini daha kuvvetli hale getireceğiz. Bir yandan bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken bir yandan da gribi vücuttan daha çabuk atıp, vücut direncini daha hızlı toparlayacağız. Bu karışımın başında grip çaylarının olmazsa olmazı ekinezya geliyor. Bunun yanında; hibiskus, nar çiçeği, kuşburnu, adaçayı, kabuk tarçın, kök zencefil, kök zerdeçal, ebegümecinin çiçeği, adaçayı ve altınotu katıyoruz. Üstüne soğuk su koyarak kaynatmaya başlıyoruz. Kaynamaya başladığında en fazla bir dakika çayın fokurdamasını bekliyoruz ve altını kapatarak 5-6 dakika demlendiriyoruz” dedi.
GÜNDE ÜÇ BARDAK TÜKETİLMELİ
Batur, “Hazırladığımız bu karışımı büyük çaydanlıkta yapıyoruz. Demlendirdikten sonra tatlandırmak amaçlı bal koyabiliriz. Eğer şeker hastası iseniz tarçın ile tatlandırabilirsiniz. Günde üç bardak bu karışımı tüketebilir, aynı karışımı ertesi günde ısıtarak içebilirsiniz. Ihlamur gibi üstüne asla su koyulmamalıdır. Olan su ile ısıtmalısınız. Su eklendiği takdirde çayın hiçbir şifası kalmaz. Gribal enfeksiyona bağlı olarak bazen ağız içinde aşırı ateşten aftlar ya da boğaz iltihabı oluşur. Bunun için de boğaz spreyleri de elimizde mevcut” ifadelerini kullandı.
MİGREN AĞRISINA ÇÖZÜM
Havaların soğuması ile birlikte sinüzit ve migren ağrılarının da artış gösterdiğini söyleyen Karasu Aktar Baharat İşletmecisi Özgür Batur, “Eğer şiddetli bir ağrınız olursa biberiye otunu sade şekilde bir dakika kaynatıp beş dakika demliyoruz ve günde bir – iki fincan içiyoruz. Bu çay migren ağrısına çok ciddi anlamda etki eder. Dışarıdan uygulama da ise nane esansı ya da migren taşını başınıza uygulayarak ağrılarınızı yok edebilirsiniz” açıklamasında bulundu.
Güler Çınasoğlu’nun haberi