Karasu Belediyesi, Hukuk Fakültesi mezunu 3, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu da 3 olmak üzere toplam 6 zabıta alacak.
Uygulamalı sınav; Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacakmış.
Sözlü sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konularında 25’er puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilecekmiş.
Sınavda değerlendirme; sınavın sözlü bölümünün yüzde 50’si, uygulamalı bölümünün %50’si alınarak sınav puanı hesaplanır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilip sınavda başarılı sayılmak için en az 60 puan alınması şartmış.
Bunların haricinde 2020 KPSS puanı da istiyorlar. Yani özetlersek Hukuk Fakültesi mezunu oldunuz. 2020 KPSS puanı tahminen 60 isterler bunu da aldınız. Belediyeye başvurdunuz. Uygulamalı sınava girdiniz fiziki yeterlilik, sportif dayanıklılık ve mesleki bilginiz de yeterli oldu diyelim. Sonra anayasa, inkılap, memurlar kanunu ve belediye mevzuatlarını kapsayan sözlü bir sınava gireceksiniz. Onu da geçerseniz belki zabıta olabilirsiniz.
Ülkemin değerli hukukçuları bu altın fırsatı kaçırmayın. Herkese nasip olmaz Karasu Belediyesinde hukukçu zabıta olmak.
Birileri de diyor ki vay efendim zabıta kadrosundan birilerini memur yapıp daha sonra norm kadro değişikliği ile farklı birimlere alınacaklar. Böylece adamına uygun sınav açarak sınava girmek isteyen başka insanların önü kapanacak. Olmaz öyle şey. Belediye başkanının eski avukat ortağı belediyede çalışıyor. Laf olur söz olur.
Birileri de diyor ki daha sınava çıkmadan zaten alınacak adamlar belediyede çalışmaya başladı yoksa ülkede hangi keriz hukuk fakültesi mezunu insan zabıta olur diyorlar. Bunlara da inanmıyorum.
Belediyeyi karalamayı bırakın artık. Üzmeyin yönetimi. Bakın basınımız ve Karasu Halkı bu konuyla çok ilgilenmedi. Normal karşıladı durumu. Bu işler kabul edilebilir oldu. Garipsemiyoruz bile...