EĞİTİM

Hayat kurtaracak eğitim

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verildi. Okul bünyesindeki elektrik, kimya, bilgisayar, mobilya, makine ve metal bölümü öğrencilerinin tamamına iş hayatlarında hayati önem taşıyan bilgiler içeren bir eğitim verildiği belirtildi.

Armada Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin (OSGB) sponsorluğunda Sakarya İş Güvenliği Uzmanları ve Profesyonelleri Derneği Başkanı Yüksek Mühendis Fatih Altuntaş tarafından Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’nde öğrencilere, öğrencilik ve ileriki meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri risk faktörleri ile iş kazaları hakkında geniş kapsamlı bilgi verildi. Yaklaşık iki hafta süresince verilen 16 saatlik eğitim kapsamında İş Güvenliği Uzmanları Ali Kurt ve Emre Kurt da Altuntaş’a eşlik etti.

 

“Ülkemizde maalesef bilimde, sanatta veya spor alanlarda yaşayamadığımız başarıları trajikomik bir şekilde ölümlü iş kazalarında yaşamaktayız. Yapılan çalışmaların sonuçlarına göre Türkiye, ölümlü iş kazalarında dünyada üçüncü ve Avrupa’da birinci sıradadır” diyen Altuntaş, “Bu sebeple iş sağlığı ve güvenliği ülkemizde hızla önem kazanmaya devam edecektir. Bu alandaki çalışmaları alanında uzman kişiler ile öğrencilerine birinci ağızdan duyurmak isteyen bölüm hocalarının talebi üzerine dernek kapsamında sosyal sorumluluk ve farkındalık eğitimi verilmiştir” dedi.

 

Metalurji ve malzeme mühendisi olan Yüksek Mühendis Fatih Altuntaş, eğitim kapsamında özellikle makine ve metal bölümü öğrencilerin alanlarına dair konulara değinerek özelde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Toplamda iki hafta sürecek eğitim yaklaşık 16 saatte tamamlandığını ifade eden Altuntaş, “Bölüm öğrencileri, eğitim dahilinde sertifikalandırılarak çalışma hayatına bir adım önde başlamaları hedeflenmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.