Cuma günü Sosyal Gelişim Merkezi’nde Karasu İlçe Müftülüğü önderliğinde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık katıldı. Aşık, Karasulu lise öğrencileriyle bir araya gelerek “Şahsiyet inşasında en güzel örnek Hz. Peygamber” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Programa Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, din görevlileri ve öğrenciler katıldı. 

ONUN GÜZEL AHLAKI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Karasu Ulu Camii İmam Hatibi Yunus Demirci’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Ardından ise İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi açılış konuşmasını yaptı. Çelebi, “Hafta kapsamında bütün salonlarımızda, Kur’an Kurslarımızda, okullarımızda Efendimizi anmak, hatırlamak, onun güzel ahlakını öğrenmek ve hayatımıza uyarlamak üzere hocalarımızla birlikte sahada karış karış dolaşıyor, programlar inşa ediyoruz. İl Müftümüze de bizleri kırmadı ve bir kez daha ilçemize gelerek liseli gençlerimizle bir araya geldi. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Çelebi’nin konuşmasının ardından Mevlid-i Nebi sinevizyon gösteri gerçekleştirildi ve ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık, gençlere konferans verdi

CEHALET ZİRVE YAPMIŞTI

Gençleri çok önemsediğini söyleyerek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Sizler geleceğimizin teminatı, bu ülkenin, bu devletin, bu milletin geleceğisiniz” dedi. Aşık, “Allah Resulü dünyayı şereflendirdiği zaman insanlık adeta cehalette zirve yapmıştı. Kız çocukları utanç meselesi gibi görülüp diri diri toprağa gömülürken, sömürü düzeni olan ve dinimizce haram kılınan faiz almış başını gidiyordu. Alkolün her çeşidi ise o dönemde su gibi içiliyordu. Ama bu düzen peygamberimizin önderliğinde zaman içerisinde değişti” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK ALMALIYIZ

“İslam’ın Allah’ın kuluna ilk mesajı okumak, kalem, bilgi ve ilimdir” diyen Müftü Aşık, “Biz bilgiyi, okumayı önemsemezsek, mecbur olduğumuz için yaparsak o eğitimden bize fayda gelmez. Biz eğitim ve okumayı severek ve Allah’ın emri olduğu için yapmalıyız. Kendimize de her zaman Allah Resulünü örnek almalıyız” dedi. Aşık’ın konuşmasının ardından katılımcılara gül ve çiçek takdiminde de bulunuldu. İl Müftüsü Aşık, kendisini dikkatle dinleyen gençlere de teşekkür etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 8254

N V T 8223

N V T 8239

Whats App Görsel 2024 09 27 Saat 11.22.48 5Af988F8

N V T 8261

N V T 8206

N V T 8221

Editör: Güler Çınasoğlu