EKONOMİ

BMC arazisinde inceleme yapıldı

Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Otomotiv İhtisas Bölgesi’ ilan edilen Karasu’da kurulacak olan BMC fabrikası için Ethem Sancak, Sakarya ve ilçemiz protokolü Karasu’da incelemelerde bulundu.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, savunma sanayii alanını stratejik olarak gördüklerini ifade ederek, bu alandaki ürünleri Karasu'da üreteceklerini bildirdi. Sancak, 5 yıllık strateji planı yaptıklarına da dikkat çekerek; “Tanktan, füzeye her şeye talip olacağız. Savunma Sanayimiz başta olmak üzere kapsamlı üretimimizin büyük kısmını Karasu’da üreteceğiz. Karasu stratejik alanımızın merkezi olacak” dedi.

 

Şehir protokolü BMC tarafından Karasu’da yapılacak Türkiye’nin en önemli stratejik yatırımı için bir araya geldi. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk, İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir, BMC Güç Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dur, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve bürokratlar Karasu’da incelemelerde bulundu.

 

“Lider ve milli teknoloji”

 

Sakarya protokolünün Karasu’da gerçekleştirdiği incelemelerin ardından açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkı sağlayacak bir yapılaşmayı Karasu’da kuruyor. Bugün yaklaşık 2 bin 500 dönümlük alan üzerine inşa edilecek BMC’nin şantiyesini Sakarya Protokolümüz ile gezdik. Öncesinde verimli bir toplantı gerçekleştirdik. BMC ‘nin Karasu’da yapacağı bu büyük yatırımın amacının, sürdürülebilir büyüme stratejisi içerisinde Lider ve Milli Teknolojiyi kullanarak rekabet gücü yüksek olan ürünleri ortaya koymak olduğu hiç kuşkusuz ortadadır” dedi.

 

“10 bin istihdam”

 

Fabrikanın öncelikli hedefinin savunma sanayisi olduğunu açıklamalarında belirten Başkan İspiroğlu; “2 bin 500 dönümlük alan BMC ‘nin tüm yatırımlarına cevap verecek büyüklükte. Yapılan toplantıda edindiğimiz bilgiler doğrultusunda 2020 yılının ilk aylarına kadar asıl hedef tamamen yerli savunma sanayisi olacak şekilde planlanıyor. 2020 ile 2025 yılları arası tam kapasiteye ulaşacak olan fabrika, Savunma sanayisinde kendini kanıtlamış, Raylı sistem, Güç Grupları ve Ticari kamyon üretiminin de başarılı çalışmalara imza atan bir yatırımı hedeflemektedir. Hedeflenen bu çalışmalar da istihdamı kesinlikle olumlu yönde etkileyecektir. Ulaştığımız veriler sonucunda, Kasım 2017 itibari ile şantiyede toplamda 1.715 kişi istihdam ediliyor. 2025 yılında fabrika tam kapasiteye ulaştığında ise 2.500’ü mühendis olmak üzere toplamda 10 bin kişinin istihdamı hedeflendiğine ulaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR ve VİDEO AŞAĞIDA: