Bölücü terör örgütü ile 19 Mart 1995 yılında Kuzey Irak’ta çıkan çatışmada şehit olan ve şehit olmadan hemen önce çatışma sırasında çok sayıda yaralı askerini ve şehidinin naaşını ateş hattından kendi elleriyle çıkartan Üsteğmen İbrahim Abanoz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nün 103.yıldönümünde mezarı başında anıldı. Abanoz’un silah arkadaşları, 23 yıl sonra yeniden bir araya geldi ve Abanoz’u Karasu’daki şehitliği başında andı. Sosyal Medya üzerinde toplanan 104 emekli asker ve onların çocukları, 18 Mart Pazar günü Karasu’ya gelerek ilk önce Karasu Hükümet Konağı’nda düzenlenen Çanakkale Zaferi çelenk törenine katıldı. Tören sonrası buradan Yalı Mezarlığı’na kadar marşlar eşliğinde yürüyen emekli askerler, İbrahim Abanoz’un kabri başında düzenlenen törene tam kadro katıldı.

 

 

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz’un kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua edildi. Anma törenine başta Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İlçe Jandarma Komutanı Tevfik Altunel, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Harun Çanşalı olmak üzere ilçenin ileri gelen isimleri ve vatandaşlar da katıldı. Törende, İbrahim Abanoz’un silah arkadaşları Komando Hüseyin Turan ve Albaylar adına Emekli Albay Hüseyin Sayın, Abanoz’u duygu dolu sözlerle andı. İlk olarak söz alan Turan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu önemli günde bir kez daha, İbrahim Abanoz gibi kahraman ve babacan bir komutanın askeri olmaktan gurur duyduk. Kuzey Irak’ta askerlerini yalnız bırakmayan Abanoz’a mevlam şehadet mertebesini nasip gördü. Bugün sana geldik, yine geleceğiz. O gün bizi önce Allah’a sonra sana emanet eden analarımızın da selamını getirdik. Bize ne mutlu ki senin gibi cesur bir komutanın askerleri olma şansını elde ettik. Bugün burada olmamıza destek olan Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na teşekkür ederiz” dedi. Turan’ın ardından söz alan Sayın da duygu dolu sözlerle Abanoz’u yad etti.

 

Tören sonrası Karasu Haberleri mikrofonuna duygularını aktaran emekli komutan ve askerler, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz için duygu dolu sözler dile getirdi. Er Dinçay Çiftçi, “Kendisi Karasu halkının tanıma fırsatı bulamadığı kaliteli ve babacan bir komutandı. Atatürk’ün bastığı izden giden bir komutandı. Bugün burada toplanan 110 kişi, her sene toplanmaya devam edecektir” dedi. Sivas’tan gelen Gazi Mustafa Dereli ise, “Üsteğmenimiz için Türkiye’nin neresinden olursa olsun gelmeye değer. Anlatılması belki de imkansız bir insan, başarılı bir subaydı. Her yıl Karasu’da olmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Erzurumlu Akın Açar, “Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz, bu ülke için hayatıyla bedel ödedi. Bizler de üzerimize düşen görevi yaparak her yıl burada toplanıp anmak istiyoruz. Kendisine gelemeyen arkadaşlarımızın da selamını getirdik” şeklinde konuştu. Kars’tan gelen Cevdet Kızıltepe de, “Komutanımız için düzenlenen bu program bizi çok duygulandırdı. Kendisini asla unutmayacağız” ifadelerini kullanırken Erzurumlu Hüseyin Turan, “Ankara’dan emekli albay ve yarbaylarımız ile bugün burada toplandık. Komutanımızı daha iyi anlatmak ve insanlara nasıl bir kahraman olduğunu gösterebilmek adına elimizden geldiğince bir araya gelerek o günü ve O’nu unutturmamak istiyoruz” dedi.

 

18 MART ÇANAKKALE PROGRAMI - Haberi okumak için buraya tıklayın

 

Editör: Karasu Haberleri