CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, ülke gündeminde yer alan kredi kartlarından kesilmesi planlanan 750 TL’lik savunma sanayii fonu için açıklamada bulundu. Karakaş, “Hükümet yüksek rakamlı vergi aflarını geriye dönük olarak tahsil ederse sorun ortadan kalkar. Vatandaşın da üzerindeki bir nebze yükünü azaltmış olur” ifadelerini kullandı. Karakaş açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

VATANDAŞ NASIL GÜVENSİN

“Kredi kartlarından alınacak olunan 750 TL’lik ek para konusunda vatandaşın artık sizin hükümetinize güveni kalmamıştır. Mültecilere toplamda 40 milyar Euro harcarken, savunma sanayisini düşünmediniz mi? Tank palet fabrikamızı Katarlılara verirken düşünmediniz mi? İsrail’e Filistin üzerinden ya da doğrudan çelik ihraç ederken düşünmediniz mi? Ukrayna’nın savunma sanayisine katkıda bulunmak için devletimiz adına bağış yaparken düşünmediniz mi? Bunları gören vatandaş şimdi size nasıl güvensin?

İNANDIRICI OLURSUNUZ

Beşli müteahhitlerden, cemaatlerden, Man Adası’nda şirket kuranlardan, Hollanda’da 25 milyar Euro’luk serveti olanlardan hatta Amerika da malikane satın alanlardan bu paraları alacaksın ki vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini giderebilesin. İşte o zaman vatandaşımız bırakın 750 TL’yi daha fazlasını bile verir emin olun. Ayrıca Maliye Bakanı, dar gelirli vatandaştan paraları nasıl toplarım diye düşüneceğine birazda ülkemizin çılgın zenginlerinden bu paraları tahsil etmesini bekliyoruz. Lüks motor yatlarından yüzde 1 vergi matrağını yüzde 200’e çıkarmakla başlayabilirsiniz. En azından vatandaşa karşı daha inandırıcı olabilirsiniz.

VERGİ AFLARI

Kartı kullananlardan bu parayı kesiyorsunuz, peki kartı veren bankalardan ne kadar kesiyorsunuz? Ülkemiz için canını bile verecek olan yüce Türk milletimiz gerekirse malını da verir parasını da ancak yıllardır devlet bütçesini doğru kullanmayanlara bu millet artık güvenmiyor. Vatandaş kredi kartı kullanarak kendisini çevirebiliyor hatta ekmeği bile kredi kartı ile ödemek zorunda kalıyor. Hükümet yüksek rakamlı vergi aflarını geriye dönük olarak tahsil ederse bu sorun ortadan kalkmış olur. En azından vatandaşın üzerinde bir nebze de olsa yükünü azaltmış olursunuz.”

Editör: Güler Çınasoğlu