TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul-Asya Bölge Finali bu yıl Sakarya’da düzenledi. Karasu Atatürk Anadolu Lisesi ve Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi projeleriyle finalde yer aldı.

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Psikoloji alanında “Helikopter Ebeveyne Sahip Ergenlerde Aleksitimi” adlı projesi ile bölge 2’incisi oldu. Projede okul öğrencilerinden Tuana Melek Şentürk, Esra Mercan, Esma Nur Oktay yer alırken; projenin danışman öğretmenliğini ise Sercan Zengin yaptı.

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi alanında “Nesiller arası etkileşim uygulamalarının lise öğrencilerinin yaşlı ayrımcılığına yönelik tutumuna etkisi” adlı projesi ile bölge 3’üncüsü oldu. Lise öğrencisi Taha Demirbilek, Erhan Efe Ortanca, Yavuz Efe Çeken projede yer alırken danışman öğretmenliğini de Barış Örgen üstlendi.

Yine Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Psikoloji alanında “Farklı türde okullarda çalışan öğretmenlerin presenteizm düzeyleri ile içsel motivasyonları arasındaki ilişkinin incelenmesi” adlı projesi ile bölge 3’üncüsü oldu. Danışman öğretmenliğini Nesih Erdem’in üstlendiği projede okul öğrencilerinden Taha Fettah Bayraktar, Neva Çorlu, Elif Sena Kır yer aldı.

Tübitak Karasu Iki Lise Derece F1

Tübitak Karasu Iki Lise Derece F2

Tübitak Karasu Iki Lise Derece F3

Tübitak Karasu Iki Lise Derece F4

Tübitak Karasu Iki Lise Derece F5

Tübitak Karasu Iki Lise Derece F6

Tübitak Karasu Iki Lise Derece F7