Ayşenur Elmacı'nın "Saadet Partisi’nin farkı" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Saadet Partisi İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy ve ilçe yönetimi, Belediye Başkanı seçilen İshak Sarı’yı ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Saadet Partisi aynı zamanda mahalle ziyaretlerinde bulunarak vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Bu durumu her seçim zamanı gözler önüne koyan Saadet Partisi bu anlayışını sürdürmeye devam edecek gibi duruyor.

Saadet Partisi’nin bu farkı ve anlayışı ilçede olumlu yönde karşılandı. Bu da Saadet Partisi’nin farkı diyelim.

İŞTEN ÇIKARTILMA MESELESİ

Hemen hemen bir ay kadar bir süre geçti. Sadece Karasu Belediyesi değil diğer belediyelerde de işten çıkartılma konusu gündemden düşmüyor. Seçilen her belediye başkanına, oda başkanına kendisine yakın olan isimlerle çalışmak istemeleri çok görülmemeli.

Ben de sen de belediye başkanı seçilsek en yakınındaki kişilerle çalışırsın. Buna empati yönüyle bakmak lazım. İşten çıkartılma konusunda ise bazı kesim, durumu takdirle karşıladı bazıları ise “Yazıklar olsun” dedi.

Tamamıyla yanlış kararlar alıyor diye kestirip atan yok. Buna da empati ile bakmak gerekir. Zamanında belediye çalışanı olup şimdilerde kendisine yer edinmeye çalışan kişilerin açıklamalarına baktıkça şaşırıyoruz. İşten çıkartılanların hepsi kusursuz değildir mantığı devreye giriyor bence.

Haksızlığa uğrayan kadar, haksızlığa uğramayanlar da var. İşten çıkartılma durumunu en iyi şekilde açıklayacak olan kişi AK Parti İlçe Başkanı Recep Aksu ile Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’dır. Kimse sıfır hatasız değildir. İllaki hata vardır ancak işten çıkartılanların da tümü kusursuz değildir mantığı bir adım öne geçiyor.

AÇIK VE NET OLUN

Ben her konuda netimdir. Net insanları da severim. Hele bir de empati yaparak ilerliyorsak her zaman 1-0 önde başlıyoruzdur. Açık olun ve açık konuşmaktan kendinizi geri çekmeyin. İnanın kazanan siz olacaksınız.

Herkes kendi ekmeğini kendi kazanıyor. İkinci, üçüncü şahıslar bizi pek ilgilendirmemelidir. Birine kızabilir, birini sevmiyor olabilirsiniz. Bu çok doğal ve olağan bir durumdur. Ancak birini sevmiyorsunuz diye de her alanda onu eleştirmek hayatınızı onun üzerine kurup eleştirisel gitmek hak değildir. Mesleğimiz gereği vatandaşların derdini, sıkıntısını, eksiğini yöneticilere aktarmamız, durumu izah etmemiz doğal ve olağandır.

Niye yapıyoruz bu işi biz o zaman? Kenara çekilip ottan, böcekten haber mi yapalım? Burada da empati devreye giriyor işte. Lütfen tüm işlerimizi empati kurarak yapalım.

Hayırlı haftalar...