Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Günü programı düzenlendi. Programın sunuculuğunu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmenleri Sultan Akmut ve Halim Korkmaz üstlendi.

KAHRAMANLIK DESTANI

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını okulun Tarih Öğretmeni Zekeriya Kalamanoğlu üstlendi. Kalamanoğlu, “İstiklal Marşı halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşımız, milletimizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır” vurgusu yaptı. Yapılan konuşmanın ardından, okul öğrencilerinden Abdullah Koç “Bu Vatan Kimin”, Muhammed Cem Çiftçi “Bayrak”, Zelal Ilgaz Eroğlu “Bir bayrak rüzgar bekliyor” şiirini okurken, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu video gösterimi de yapıldı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Öğrencilerin hazırladığı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın Kabulü konulu oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı. Programın sonunda; İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Nehrin Çocukları İstiklale Ses Veriyor” adlı koro yarışmasında ortaokullar kategorisinde birinci olan Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri sahneye gelerek bir kez daha İstiklal Marşı’nı okudu. Akabinde ise öğrencilere başarılarından dolayı hediyeleri verildi. Liseler arası yarışmada ise Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu. Öğrencilere hediyeleri taktim edildi ve ardından program sona erdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 3947

N V T 3950

N V T 3952

N V T 3961

N V T 3971

N V T 3974

N V T 3977

N V T 3982

N V T 3992

N V T 3995

N V T 4003

N V T 4010