Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grup gönüllü, Karasu Devlet Hastanesi’nde örnek bir uygulamaya imza atıyor. “Cesur Çocuklar” projesini bir süredir uygulamaya koyan lise öğrencileri, hastanedeki çocuk polikliniğine tedavi olmaya gelen minik hastaların doktor fobisini ve hastane korkusunu ortadan kaldırıyor. Çocuk hastalara yönelik çeşitli aktiviteler ortaya koyan gönüllü öğrenciler, ailelerin büyük takdirini toplamaya devam ediyor. Çocuk hastalara oyuncak bebek, kitap ayracı ve anahtarlık gibi el emeği ürünlerin hediye edildiği etkinliklerde, palyaço ve sevimli hayvan kostümü giyen öğrenciler de arzu eden çocukların yüzlerini boyuyor.

 

Korku yok, eğlence var

 

Çocuk hastalar ise tedavi öncesi ve sonrası eğlenceli saatler geçirirken, aileler de çocukların doktor korkusunu yenebilmeleri için bu tür aktivitelerden memnuniyet duyduklarını dile getiriyor.
Cesur Çocuklar Projesi’ne katkıda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İbrahim Meriç de kendisinin zaman zaman poliklinikte çocuklar için bu tür eğlenceli aktiviteler gerçekleştirdiğini ifade ederek, uygulamanın çocuklarda doktor korkusunu azalttığının ve muayene işlemlerinin daha kolay yapılabildiğinin önemine dikkat çekti.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: