Bir süre önce ülke genelinde başlatılan ve büyük ilgi gören ‘Okuma Seferberliği’ kapsamında Karasu’da açılan kurslara vatandaşların ilgisinin büyük olduğu gözlemlendi. İlçe merkezi ve çevre mahalleler olmak üzere 20 merkezde başlatılan kursların 1. kademenin tamamlandığı ve 2. kademe kursların da başlatılması için hazırlık yapıldığı belirtildi.  Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan, kurs merkezlerine düzenledikleri ziyaretlerin birini de Karanlıkdere Mahallesi kursu ve Roman vatandaşların kurşununa düzenledi. İki kurs merkezinde eğitim gören bayan kursiyerlerle bir araya gelen Turhan ve Özkan, verilen eğitimi yerinde gözlemledi. Kursiyerlerin taleplerine de kulak veren iki müdür, Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Kursları öğretmeni Usta Öğretici Süveybe Salman’dan da bilgi aldı. Turhan ve Özkan, kursiyerlerin ihtiyaçlarının giderileceğinin de sözünü verdi.

 

Her mahallede açılacak

 

Ziyaretler sırasında bir açıklama yapan Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan,  “Okuma yazma kurslarımız hem merkezde hem de çevre mahallelerimizde yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle çevre mahallelerimize geldiğimizde gerçekten okuma yazma konusunda çok büyük teveccühle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Kursiyerlerimizin okumaya karşı bu istekleri bizi, onları daha çok teşvik etmemiz yolunda bir gayret içerisine getiriyor. Bu durumdan da son derece memnunuz. Çevre ve merkez mahallelerimizi gezerek hem kursiyerlerimizi motive etmiş oluyoruz hem de ihtiyaçları konusunda birebir kendilerinin görüşlerini alarak bunların temini yolunda bir çaba gösteriyoruz. Bu kurslarımız sayıya bakmaksızın bütün mahallelerimizde açılacak. İleriki dönemlerde de birinci kademeyi bitirenlere ikinci kademeyi açarak devam edeceğiz” dedi.

 

 

Başvurular Halk Eğitimi Merkezi’ne

 

Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan ise, “Şu an Karasu Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte Karasu çapındaki mahallelerimizde okuma yazma kurslarımız devam ediyor. Şu an 20 kurs merkezimiz var. Bu kurs merkezlerimizde çoğunlukta bayan kursiyerlerimiz olmak üzere 120 kursiyerimiz okuma yazma öğrenmeye devam ediyor. Okuma yazma kursu birinci ve ikinci kademe şeklinde gerçekleştirilecek. Birinci kademe kursumuz toplamda 80 saat sürüyor. Birinci ve ikinci kademe kursumuza kayıtlarımız sürekli olarak devam ediyor. Kursa katılmak isteyenler Karasu Halk Eğitimi Merkezi’ne gelip başvurularını bırakıyorlar ya da hocalarımız aracılığıyla bize gönderiyorlar. Bu başvuru doğrultusunda birinci ve ikinci kademe kurslarımızı her zaman planlıyor ve açıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Öğrenmenin yaşı olmaz

 

Kursiyerlerden Gülşen Yolcu, “52 yaşımdayım ve okuma yazma öğrenmenin mutluluğu içerisindeyim. Kursun açılacağını duyunca mahallemizdeki bayanları toplayarak kayıt olmamızı sağladım. Önceden hiçbir şeyi okuyamazken şimdi sosyal medya hesabımı bile açabiliyorum. Okuma yazma öğrenince ilk olarak ehliyet almak istiyorum. Hedefim liseyi de açıktan okumak. Herkes kayıt olsun. Öğrenmenin yaşı yok” dedi. Kursiyer Halime Öksüz ise, “Yaşım 70’in üzerinde ama okuma yazma öğrenmeye çok istekliyim. Zamanında okuyamadık ama şimdi bu imkanı elde ettik. Okuma yazma öğrenince Kur’an-ı Kerim okumayı öğreneceğim. Tüm bayanlara mesajım, yaşları kaç olursa olsun bizi örnek alsınlar ve kurslara kayıt olsunlar. Bize bu imkanı veren herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.