Karbon Nötr Spor Kulüpleri Ağı ara dönem değerlendirme toplantısı Sakarya’da gerçekleştirildi. Projenin bir önceki toplantısında spor kulüplerinin karbon salınımını ölçmeyi amaçlayan İklim Ayak İzi Ölçüm Programı spor kulüpleri tarafından uygulanmak üzere proje ortaklara sunulmuştu.

SUNUM YAPILDI

Program, Türkiye, İtalya, Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan'dan 30 spor kulübü tarafından uygulandı. Bu spor kulüplerinin karbon salınımları program tarafından hesaplanmakla kalmamış, aynı zamanda bu spor kulüpleri karbon salınımlarını nötr hale getirmek için farklı yeşil etkinlikler de düzenlemiştir. Gerçekleştirilen toplantıda her ortak; projede bugüne kadar neler yaptıklarına dair sunumlar yaptı ve tüm proje faaliyetleri ile proje süreçleri değerlendirildi.

HEYECAN DUYUYORUZ

Toplantıda Educons Üniversitesi tarafından İklim Ayak İzi Ölçüm Uygulaması ortaklara sunularak spor kulüplerinin karbon salınımlarının uygulama üzerinden hesaplanması amaçlandı. Kargenç Kulüp Başkanı Ersel Aydın, “Karbon Sıfır Spor Kulüpleri olarak, yeşil ve yaşanabilir bir gezegen için spor kulüplerine yönelik bir uygulama oluşturarak bu girişimin bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz” sözlerini kullandı.

Kargenç Sakarya Toplantı F1

Kargenç Sakarya Toplantı F2

Kargenç Sakarya Toplantı F3