Proje kapsamında Hırvatistan, Türkiye ve İtalya'dan dört ortak kuruluş, kulüplerindeki 9 idari ve koçluk personeline finansal yeterliliklerin ve girişimci zihniyetin geliştirilmesi konusunda eğitim verildi. Eğitimde edinilen beceriler ve bilgi ile her kulüp tarafından a) her kulüp için sırasıyla iki yıllık Finansal Sürdürülebilirlik Planı oluşturuldu ve b) yeni bir pilot etkinlik (çocuklar için yaz/kış kampı) gerçekleştirildi.

Kargenç Çevre Spor Kulübü, FINHANCE projesi kapsamında kendi içinde finansal açıdan 2022 ve 2023 Finansal Sürdürülebilir Planı oluşturdu ve 2023 Şubat ayında 20 öğrenci için okçuluk, drama, bocce, İngilizce ve resim alanında farklı faaliyetlere yer vererek gelecekte ticari olarak geçerli olma potansiyeline sahip bir kış kampı düzenledi.

Kargenç Kulübü Başkanı Ersel Aydın, “Düzenlenen kış kampı ve FINHANCE projesinden ilham alarak ve edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda Kargenç Kulübü olarak Karasu’da farklı yaş grupları için kış ve yaz kampları düzenlenmesi için her an bir adım atabiliriz” diye konuştu.